RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukjent mann amok med motorsag


Per Kristian Kjelman kan ikke forstå hvordan noen kan ta seg inn på privat grunn og rasere skogen.Foto: Vidar Bakken
Per Kristian Kjelman kan ikke forstå hvordan noen kan ta seg inn på privat grunn og rasere skogen.Foto: Vidar Bakken
Han var på ferie da en ukjent mann med motorsag feide ned trær på tomten hans.

MIDTSTUEN: Da Inger-Johanne Blom og Per Kristian Kjelman kom hjem fra pinseferie, oppdaget de til sin forskrekkelse at et tjuetall trær var felt på hans tomt.

Stakk av gårde

Det var helt kaos på den del av tomten som vender ned mot bekken. Det lå trær på kryss og tvers. Naboen på andre siden av bekken hørte bråket og trodde det var noen som ulovlig tømte noe i området. Det har skjedd tidligere. Da han kom over og spurte hva som foregikk, tok mannen med seg motorsagen og stakk av gårde i en bil. Futteralet til motorsagen ble liggende igjen. Trolig hadde han nok tenkt å felle flere trær, men ble avbrutt i forsøket, sier Kjelman.

Utsikt til fjorden

På tomten ligger store og små trær i et eneste kaos, tilsynelatende uten mål og mening. Noen av trærne har en omkrets på 60 centimeter eller mer. Så går vi opp på veien overfor hogstfeltet. Fra veien synes det som det er skapt en ny siktlinje med utsikt mot Oslofjorden.

Jeg kan ikke forstå annet enn at de eneste som har nytte av disse ødeleggelsene er boligsameiet Dagaliveien 31 AS rett ovenfor her. Nå har noen av disse fått utsikt til fjorden. Jeg har skrevet brev til boligsameiet, og jeg har meldt saken til politiet, sier Kjelman.

Tømmer hageavfall

Forholdet til boligsameiet er fra før ganske anstrengt.

De søkte om å få felle to trær for en tid tilbake. Da tok de seg til rette og felte like godt fem trær. Det likte jeg dårlig. Samtidig bruker boligsameiet tomten min til å tømme hageavfall og annen søppel som du ser her. Om vinteren blir tomten brukt til dumpe snø. Gjerdet tålte ikke belastningen og ble brutt ned, sier Kjelman.

Midt i hekketiden

Den delen av tomten hvor trærne er felt, er av Friluftsetaten betegnet som et svært verdifullt område for fuglelivet og kan blant annet ikke bebygges.

Vi er pålagt å ikke gjøre noe på dette området og anmodes om å ta spesielle hensyn. Det er et verneområde for fuglelivet. Det verste av alt er at trærne blir felt midt i hekketiden. Her kommer ornitologer og sitter i dagevis og observerer fuglelivet. Det synes jeg er spennende og hyggelig. Blant annet ble det oppdaget en fugleart som man aldri hadde sett her i landet tidligere, sier Kjelman, som er oppgitt over ødeleggelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere