RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukjent mann krevde penger


Kvinnen som fikk det uhyggelige besøket er fortsatt sjokkert.
Kvinnen som fikk det uhyggelige besøket er fortsatt sjokkert.
Torsdag formiddag i forrige uke kom det en ukjent mann på døren i Nordstrand-området, og krevde penger av beboeren.

NORDSTRAND: Det ringte på døren før klokken tolv på formiddagen. En ung mann presenterte seg og sa han skulle se på ledninger i huset, forteller 80-åringen som ønsker å være anonym.

Kvinnen beskriver mannen som i midten av tjueårene. Mannen skal ha blitt sluppet inn i boligen i god tro på at han skulle sjekke ledninger.

5000 kroner

Det første han spurte om var om jeg var alene hjemme, forklarer damen som fortsatt er i sjokk.

Det var da mistanken kom opp.

Han gikk bare rundt i huset og kikket, og så sa han plutselig at han skulle ha 5000 kroner, forteller den opprørte åttiåringen.

Mannen skal ha kikket på ledninger i øvre etasje, for så å ha sagt at ledningene var i orden og at vedkommende skulle betale 5000 kroner.

"Jeg skal ha 5000 kroner!" sa han til meg. Da jeg forklarte at jeg ikke har penger, spurte han om jeg hadde kort, sier kvinnen.

Da kvinnen forklarte at hun ikke besitter noen penger, skal mannen ha gått ut døren med avskjedsbeskjeden "Du skal nok høre fra meg igjen".

Skjer stadig

Stasjonssjef ved Manglerud politistasjon, Gro Smedsrud, forteller at dette ikke er første gangen noen får et slikt besøk.

Vi får stadig tips om sånne fremgangsmåter. Noen skal rense tepper, andre skal sjekke ledninger og andre henvendelser, sier Smedsrud

Gro Smedsrud advarer spesielt de eldre mot å åpne døren for fremmede.

Man er ikke uhøflig selv om man ikke åpner opp. Hvis noen kommer på døren uten avtale kan de eldre be vedkommende om å kontakte vaktmesteren, og eventuelt kontakte politiet hvis vedkommende ikke gir seg, sier Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere