Gå til sidens hovedinnhold

Uklart eierskap til farlig hull

Et 15-20 meter langt hull i gjerdet gjør adgangen til togskinnene enkel og farlig for tøyenbeboere.

LILLE TØYEN: En observant leser av Østkantavisa kan fortelle at hullet i gjerdet har vært der siden sommerferien i fjor, uten at det er blitt utbedret.

Hull, er for så vidt en betydelig underdrivelse, for 15-20 meter av gjerdet mot Gjøvikbanen i Økernveien, like ved busstoppen Tøyen stasjon, er revet bort. Adgangen til togskinnene hvor togene suser forbi, er dermed farlig enkel.

Reparerer hver uke

Ifølge Østkantavisas observante leser skal Jernbaneverket ha blitt varslet om gjerdet for cirka én måned siden, men i Jernbaneverkets datasystemer finnes ingen opplysninger om hullet, derfor er det heller ikke utbedret.

- Dette har vi ikke fått melding om. Vi reparerer gjerder hver uke og dagen etter er det hull igjen, sier Thor Erik Skarpen, informasjonssjef i Jernbaneverket.

Uklart eierskap

Nå vil Jernbaneverket sjekke om det er de som eier gjerdet. Det er nemlig ingen garanti at det er Jernbaneverkets ansvar. I en liknende sak på Kampen i høst var det Friluftsetaten som eide gjerdet mot togskinnene.

- Vi er ikke sikre på om dette er vårt gjerde, men vi skal undersøke det og reparere det hvis det er vårt, opplyser Skarpen.

Jernbaneverket har ansvaret for 4000 kilometer jernbanelinje, og er avhengig av publikums hjelp for å rette opp feil.

- Vi har ikke gjerdeplikt på de 4000 kilometerne med jernbane vi har i landet, men der vi har gjerder skal vi reparere dem. Vi er veldig glad for å få henvendelser fra publikum, sier Skarpen som ber publikum henvende seg til Jernbaneverkets sentralbordet på telefon 05280 med feilmeldinger.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget