RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UKM med skyhøyt nivå


Tobias Brandal Busæt.
Tobias Brandal Busæt.
Arrangørene for Ungdommens kulturmønstring på Bjerke gikk hardt ut og satset på den beste mønstringen noensinne.

BJERKE: Med ny scene som ble spikret i høstferien, hadde årets Kulturmønstring doblet kapasiteten, og presenterte alt fra musikk og dans, til triksing og malerier fra to scener i Kulturhuset Påbanen på Bjerke.

Kulturhusleder Pål Eriksen var mektig imponert over nivået på fredagens mønstring, der lokal ungdom i alderen 13 til 19 år bidro med blant annet luftakrobatikk, sjonglering, break dance, indisk dans, triksing og band.

- Omtrent hele arrangementet styres av lokal ungdom. Vi har ungdommer som har blitt trent på å håndtere både scenelys, lyd og filming, forklarer Eriksen.

Kveldens tre konferansierer Cafer Demir, Julieta Da Cruz Andrade og Jeanette Paulsen Bergerud, ledet publikum stødig fra det ene imponerende høydepunktet til det andre gjennom hele kvelden.

Egenskrevet manus

Selv har de aldri deltatt på UKM før, men de har tidligere vært publikum, og på fredag sto de altså selv på scenen med scenetekke og eget manus.

Jeg har kanskje vært litt nervøs for å stå på scenen, men det er også gøy å være konferansier, sier Cafer, som blant deltakerne hadde sett seg ut fotballtrikseren Tobias Brandal Busæt som en av favorittene.

God variasjon

Fra de to scenene i Kulturhuset Påbanen, ble det servert godbiter på rekke og rad fredag kveld, og det var virkelig ikke ett nummer som skuffet. Nivået var kjempehøyt.

Og da dommerne omsider trakk seg tilbake for å bestemme hvilke innslag som skal komme videre til fylkesmønstringen, påpekte Kulturhusleder Eriksen at han var veldig glad han ikke sitter i juryen, for de hadde virkelig en vanskelig jobb.

En av de håpefulle deltakerne, var Tobias Brandal Busæt (17) som imponerte publikum med freestylefotballtriksing. Tidligere spilte han fotball, men de siste to årene har det kun gått i triksing.

Fotball og triksing har ikke så mye å gjøre med hverandre som mange tror, så jeg sluttet på fotball og nå trikser jeg bare, sier Tobias, som holdt en liten knapp på at siden det i år satt enda en fotballtrikser i juryen, ville være litt større sjanse for å komme videre.

Og i minuttene da dommerene hadde trukket seg tilbake og publikummere og deltakere gratulerte hverandre og viste hverandre triksene sine en gang til for moroskyld, var det en erfaren UKM-publikummer som kom med følgende kommentar:

- Jeg har vært på mange mønstringer både i år og oppgjennom årene, men dette er nok det beste lokalarrangementet jeg har sett.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere