*Nettavisen* Nyheter.

Ulf røvet til seg lillesøster

GAMMEL RØVER, NY RØVER: Ulf Nygaard har startet kapittel åtte i sagaen om Folk og Røvere. Til den nye platen har han fått med seg Therese Lech (27), som er storesøster av Beate Slettevoll Lech som var med på de to første albumene. Foto: FOTO: ODD INGE RAND.

Ulf Nygaard og Folk og Røvere er på tokt igjen. Nå har han røvet til seg lillesøster Therese Lech (27).

GRÜNERLØKKA: Det startet nemlig med Ulf og storesøster Beate Slettevoll Lech tilbake i 1996. Plutselig ble Oslo fylt av Bristol-bølgen, med Ulfs rap og samplinger, og Beates klingende Volda-dialekt over.

Del på Facebook

Et slags bygdeurbant Massive Attack, midt på Grünerløkka.

Musikalske forandringer

Men etter andrealbumet «Kaustisk Soda» forsvant Beate ut av røverduoen og startet Beady Belle. Ulf på sin side fortsatte alene.

Først helt mutters alene med «Yess», før han fylte på med andre gjester med alt fra Inger Lise Rypdal og Ravi, ja faktisk helt til Arne Scheie.

Alltid nytt

– Jeg hadde alltid ønske om å gjøre noe helt nytt for hver gang. Det handlet egentlig om hva jeg selv digget. Først var det jo trip-hopen eksempelvis, mens rundt milleniumsskiftet kom The Streets.

– En låt som «Utadæsjælåpplevelse» er jo veldig The Streets, forteller Ulf Nygaard, aka «Ulph».

Ny stemme

Når vi nå skriver 2011 er Folk og Røvere klare for sin åttende studioplate. Den har fått navnet «Hvis du ikke finner meg, så let i byene».

Ny fast vokalist i prosjektet er altså Therese Lech.

– Jeg fikk en ydmyk mail fra Ulf. «Har du lyst å være med i Folk og Røvere»... Det var en sprø opplevelse, sier Therese som allerede før tenårsalderen ble foret med Folk og Røvere-plater av storesøster Beate.

Therese på sin side har også utviklet seg som vokalist med jazzen som det primære ståsted. Hun går nå siste året på Norges Musikkhøyskole, og har fulgt i sin søsters fotspor.

– Vi er to vokalister med tydelig karakter i stemmen. Stemmer med mye «mat» i, smiler Therese.

Organisk album

Gjennom mange år med mye sampling, Ulfs særegne rapping og en drøss med gjester, er det liveinstrumenter og vanlig vokal som gjelder denne gangen. De har til og med gjort norsk versjon av Louis Armstrongs «What a Wonderful World».

– Det er ikke så mye dill-dall å gjemme seg bak nå, sier Ulf og det nye musikalske uttrykket til duoen.

Han sitter utenfor Fru Hagen som han har gjort mange ganger før, også i Folk og Røvere-sammenheng.

– Det var her vi kom etter øvinger og etter studiobesøk. Her gjorde vi intervjuer, og nå er vi her igjen. Og det er innmari deilig å være to, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.