RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kirvil Bjerkeseth (3,5) og mamma Katrin Kjartansdóttir klappet sauene som egentlig ikke var så skumle.
Kirvil Bjerkeseth (3,5) og mamma Katrin Kjartansdóttir klappet sauene som egentlig ikke var så skumle.

Ullen høstdag for store og små

Små og store fikk se at tjukke sauer med masse ull plutselig ble til tynne sauer uten ull på Nordre Lindeberg gård.

FURUSET: Både små og store hadde funnet veien til Lindeberg gård der det ble demonstrert klipping av sauer, samt gjeting med hund i tillegg til åpen kafé og et bittelite gårdsutsalg.

Dette var fjerde år med Sauens dag på gården, og mange hadde valgt å bruke den guleste høstdagen hittil i strålende solskinn på en av de idylliske gårdene midt i Groruddalen.

– Lager klær av ulla

Småbarnsfamilier på søndagstur utgjorde overvekten av besøkende denne dagen. En av de husdyrinteresserte barna var tre år gamle Kirvil Bjerkeseth som hadde kommet for å se på dyra sammen med mamma og pappa. Kirvil har vært på Lindeberg gård før, så sau, gris og kanin var ikke nye syn for henne. Men det som var ekstra spennende denne gangen var at de små griseungene hadde blitt store siden sist gang hun var på besøk.

– Alle dyrene er fine, men lammene er aller finest, sier Kirvil som vet godt hvorfor man klipper sauene:

– Man klipper ulla så man kan lage klær av dem. Se! Jeg har en ullbukse og en ulljakke som kommer fra sauen, sier Krivil og viser fram ulljakka hun har fått i gave av kusinen sin.

Mamma Karin Kjartansdóttir er veldig glad for at det finnes gårder som Lindeberg rundt om i Groruddalen der barn kan komme og se på og lære om dyr.

– Det er viktig å vise barna hvor dyra kommer fra, at de ikke kun er ferdigpakket i emballasje i butikken. Derfor drar vi hit innimellom slik at Kirvil får et nærmere forhold til dyr, forteller Karin.

Mye spennende å se på

En annen svært dyreinteressert liten gutt som storkoste seg på Lindeberg gård, var fem år gamle Jonas Ramstad Larsen. Han fulgte oppslukt med da sauene ble gjetet av hunder nedenfor gården.

Det så ut til at sauene fattet langt større interesse i den lille gresstusten Jonas holdt fram over gjerdet enn å bli jaget rundt av hundene, så plutselig sto hele saueflokken og spiste av hånda hans.

Det var så mye spennende å se på at Jonas knapt hadde tid til å snakke med lokalpressen, men én ting var i all fall sikkert:

– Sauene er ikke skumle i det hele tatt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere