RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullern er i mål

For seks-syv år siden var det vinn eller forsvinn. I forrige uke ble Ullern, som en av to videregående skoler, utnevnt til nasjonal demonstrasjonsskole.

Ullern: - Dette hadde man vel ikke trodd, da jeg kom til Ullern for fem år siden, sier en strålende fornøyd rektor Pål Riis.
Riis har fått mye av æren for den ekstreme forvandlingen Ullern har gjennomgått. Selv mener han at det er et resultat av godt team-arbeid og skikkelig stå-på-vilje.
- Ledelse, lærere, elever og foresatte har alle bidratt til at vi har kommet dit vi er i dag.

Nasjonal demonstrasjonsskole


Rektoren har all grunn til å være stolt. I forrige uke ble det klart at Utdanningsdirektoratet har utnevnt Ullern, som én av seks skoler, til nasjonal demonstrasjonsskole for 2006-2008. Det innebærer at Riis og co. i de neste to årene skal motivere Utdannings-Norge til å bli stadig bedre på opplæring, kreativitet og nyskaping, og sørge for erfaringsspredning til andre skoler i hele landet.
- Dette er helt utrolig. Det har vært kjempespennende å få være med på denne utviklingen. Men at vi skulle bli utnevnt til en nasjonal demonstrasjonsskole hadde jeg aldri drømt om. Nå mottar jeg plutselig gratulasjoner fra hele landet - blant annet fra Kristin Clemet og flere statsråder, sier en ydmyk Riis.

En million kroner

Med utnevnelsen følger en million kroner som skolen skal få bruke på utviklingsarbeid i toårs-perioden. Hva pengene skal gå til er ennå uvisst, men rektor har gjort seg noen tanker.
- Vi er en ledende IKT-skole som satser stort på digital kompetanse. Snart får hele skolen trådløst nettverk, og vi ønsker å utvikle både lærere og elevers digitale kompetanse. Ellers vil vi satse mer på elevårdet.
Førsteklassingene Harald Schjoldager (16), Ida Austad (16) og Mats Weum (17) er ikke i tvil om hva de savner på Ullern.
- Vi håper litt av millionen kan gå til idrett. Kanskje vi kan få i gang flere idrettsaktiviteter her - både på sommer- og vinterstid. En fotball- og bandybane hadde vært noe, sier de tre, mens Riis lytter interessert.
- Vi vil selvsagt inkludere elevene i denne beslutningen, lover han.

Fornøyde elever

De tre førsteklassingene har bare positive ting å si om Ullern.
- Nivået er blitt veldig høyt her, og alle i klassen er cirka like flinke. På Ullern får vi være med på å utvikle fagene, og vi blir oppfordret til å komme med tilbakemeldinger. Er man misfornøyd med noe, blir det ordnet med en gang. Her blir elevene hørt.
Ullern kan skryte av å være den skolen med flest søkere til realfag. Mats har valgt å fortsette med matematikk til høsten, mens kameraten Harald skal bygge videre på matematikk og fysikk.
- Jeg har valgt både matte, fysikk og kjemi, forteller Ida, og røper at hun drømmer om å studere medisin senere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere