Ullern-fotograf på Galleri Kjeldaas

 

 

I kveld klokken 19.00 har fotokunstner Tore Ramstad fra Ullern vernissage på Galleri Kjeldaas i Rosenkrantzgate 9.

ULLERN/SENTRUM: Det er nå gått fem år siden Ramstad begynte å fotografere. Han er autodidakt og bruker for det meste motiver hentet fra naturen, men arbeider i tillegg med portretter.

Hans kunstneriske prosjekt tar for seg naturens mangfold. Han retter oppmerksomhet mot skjulte detaljer betrakteren ikke umiddelbart ser.

Teknikk og motiv

Sin første separatutstilling hadde han i 2007 "The Nature of my mind" i Galleri Albin Art på Briskeby. Utstillingen bestod da av en serie mellomstore og mindre formater i både svart/hvitt og farger. Her hentet han hovedelementer fra naturen i sitt nærmiljø. Bildene vekket nysgjerrighet i forhold til både teknikken og motivene.

Stor spennvidde

Det er personlige, nesten intime, bilder Ramstad tar. Prosessen mot et bilde går ofte gjennom følelser, drømmer og stemninger.

Flere av motivene kan se ut som de er malt på grunn av hans fototeknikk, evne til se mulighetene og kontrastene mellom jord, vann ild og luft. Det er i tillegg stor spennvidde i bildene. Alt fra naturalistiske motiver til abstrakte makroutsnitt av natur.

Det opprinnelige avgrensede motiv gis et nytt liv, nærmest transcenderer. Dette gir en som betrakter en intuitiv opplevelse av å ha opplevd eller sett det samme som ham. Det er en sterk symbolikk til stede i bildene - noe tidløst, og originalt.


Utstillingen har fått navnet «Elements in Contrast» Vernissagen varer frem til klokken 21.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.