*Nettavisen* Nyheter.

Ullern har fortsatt alt i egne hender

Røa-keeper Ulrik Rygg spilte en strålende kamp. Han reddet flere 100-prosentsjanser og straffespark. Foto: Foto: Andreas Lindbæk

Ullern og Hauerseter kjemper en knallhard kamp om hvem som skal rykke opp til Oddsenligaen. Røa ville ikke hjelpe naboen da lagene møttes i helgen.

Klikk på bildet for å forstørre.

STRAFFEBOM: Mahmod Hejazi har scoret 22 mål på 20 kamper denne sesongen. – Vi kan ikke skylde på han i dag, sier Geir Smith.

Klikk på bildet for å forstørre.

HARDE TAK: Det var et fair oppgjør på Røa.

RØA: Lørdagens lokaloppgjør i Oslo vest endte 0-0, noe som gjør at Ullern topper tabellen på bedre målforskjell enn Hauerseter tre runder før slutt.


Men sjansesløseri og straffebom kostet Ullern to viktige poeng i opprykkskampen.

Levende vegg

Bakerst hos Røa sto keeper Ulrik Rygg en strålende kamp. Han reddet straffespark og avverget scoring da Ullern var alene gjennom hele fem ganger i løpet av 90 minutter.

– Dette var deilig. Vi trengte ett poeng for å bevare plassen. I tillegg er det deilig å ødelegge for Ullern, selv om jeg personlig ikke har noen følelser for Hauerseter, smiler banens bestemann, Ulrik Rygg.

Han skal ha en stor del av æren for at laget klarte ett poeng.

– Jeg føler jeg spilte jævlig bra og det er ekstra deilig å redde straffe. Ullern var det klart beste laget, men vi jobber svært bra defensivt.

Ingen krise

Ullern-trener Geir Harald Smith var svært skuffet over innsatsen i 1. omgang.

– Den var forferdelig. Vi visste at Røa er det laget som løper mest i avdelingen. Så hele uken har vi sagt at vi må løpe like mye, noe vi ikke gjør. I andre omgang går det bedre og vi skaper en god del store sjanser, sier Smith.

Treneren påpeker at det var viktigere å sikre uavgjort enn å vinne mot slutten av kampen, siden de uansett vil toppe tabellen med poengdeling.

Ullern har hatt en fantastisk sesong og møter nettopp Hauerseter om to runder.

– Ting er i våre hender. Det kan bli en ren opprykksfinale mot Hauerseter.

Selv om de ikke har slått Røa i år, ser ikke de på laget som rivaler.

– Det er en god stemning mellom klubbene. Vi ligger milevis foran Røa, sier Smith.

Les også: Snudde opp ned på fotballsatsingen

God moral

Ullern har kun tapt én kamp denne sesongen, mot Frigg. Og laget har hatt en tendens til å heve seg etter at laget ikke har vunnet kamper.

– Følelsen i klubben er veldig bra. Det har vært god stemning gjennom hele sesongen. Hver gang vi har tapt poeng, har laget respondert bra neste kamp, sier Smith.

Les også: Ullerns August (17) trener med Godset

Ullern møter Oldenborg hjemme neste runde og den kampen bør laget vinne.

– Vi slo de 4-0 tidligere denne sesongen. Vi vet mye om våre motstandere og vet hvordan vi skal jobbe inn mot kampene, sier Geir Harald Smith, som ikke vil legge skylden på den suverene toppscoreren Mahmod Hejazi som bommet på straffespark.

– Jeg tror han aldri har bommet før. Han har scoret 22 ganger på 22 kamper, så vi kan ikke legge skylden på ham, sier Smith.

Ullern har igjen Oldenborg (h), Hauerseter (h) og Hasle-Løren (b). Hauerseter avslutter sesongen med hjemmekamp mot Frigg, som er en av avdelingens beste lag. Så det kommer til å bli nerve til siste slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag