*Nettavisen* Nyheter.

Ullern med klar visjon før sesongen

OPPRYKK: Ullern kunne sprette champagnen etter årets sesong. Neste år skal laget kjempe en kamp for å etablere seg i 2. divisjon. – I 2014 presterte vi så godt at vi skal få sjansen til å få testet oss litt mer i 2015, en utfordring vi alle sammen gleder oss til, sier Ole Johan Aas.Foto: Arild Jacobsen

Geir Harald Smith ga seg som hovedtrener etter opprykket med Ullern. Nå tar Ole Johan Aas (28) over hovedansvaret.

Klikk på bildet for å forstørre.

UNG TRENER: Ole Johan Aas får hovedansvaret i Ullern.

ULLERN: Geir Harald Smith har vært trener i klubben i fem år, og har de to siste årene delt ansvaret med Ole Johan Aas.


– Både Geir Harald og Ullern følte at tiden, etter fem år, var inne for å gå i hver sin retning. Kontinuitet er viktig, men av og til kan også endring være riktig for å opprettholde utvikling - både for klubb og trener. Jeg vil benytte anledningen til å takke Geir Harald for innsatsen han har lagt ned, og arbeidet han har gjort for klubben. Geir Harald har spilt en svært viktig rolle for den positive utviklingen klubben har hatt, sier sportslig leder Ullern Fotball, Magne Aarvik.

Skal utvikle spillere

Ullern har valgt å gi Ole Johan Aas hovedansvaret den kommende sesongen, men han får med seg Alexander Bendiksen, Svein Inge Børven og Sander Nyland i det nye trenerteamet.

LES OGSÅ: Ullerns August (17) trener med Godset

– Vi satt sammen et trenerteam som brenner for spillerutvikling, og har kompetanse rundt utvikling av treningskultur. I Ullern skal også A-laget være et produkt av et arbeid i hele klubben, og det er viktig med trenere som bidrar i klubben som helhet, og det felles arbeidet A-laget er produktet av, sier Aarvik.

Får ansvaret

Den unge hovedtreneren gleder ser frem til neste sesong.

– De siste årene har jeg lært veldig mye av veldig mange. Som mange andre vokste jeg opp og visste alt, så har jeg med tiden funnet ut at andre også vet en del. Den oppdagelsen tror jeg hevet potensialet mitt ti knepp. Geir Harald er en av de som har hatt en stor innflytelse på meg, og han har blitt en god venn. Vi opplevde et lite 2-årig eventyr med Ullern, der vi klarte å rykke opp denne sesongen, sier han.

SE VIDEO FRA OPPRYKKET: Ullern feiret opprykket med sjampis

Ingen panikkløsninger

Kommende sesong skal laget etablere seg i 2. divisjon.

– Vi håper vi kan etablere oss i 2. divisjon, men en høyest mulig tabellplassering er ikke vårt overordnede mål. Vi skal bli dyktigere i treningsarbeidet vårt og ta nye steg i treningskulturen, sier Aarvik, som ikke vil få panikk om ting ikke går veien med det første.

– Ullern kommer uansett til å jobbe langsiktig etter vår egen modell, uavhengig av resultater på kort sikt. Det blir ingen økonomiske eller kortsikte sportslige krumspring fra vår side. Enten vi har den ene eller andre tabellplasseringen på noe tid i sesongen, skal ingen panikk gripe oss. Vi skal jobbe på, og være oss selv. Klarer vi det, har vi også tro på at det vil gi seg utslag i positive resultater. Vi gleder oss, sier Aarvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag