RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullern mister ungdomsskolen


Carl Oscar Pedersen er redd for at den attraktive Apotekertomten i bakgrunnen kan gå tapt for skoleutvikling etter vedtaket i bystyret.Foto: Vidar Bakken
Carl Oscar Pedersen er redd for at den attraktive Apotekertomten i bakgrunnen kan gå tapt for skoleutvikling etter vedtaket i bystyret.Foto: Vidar Bakken
BU-leder Carl Oscar Pedersen (H) er ikke nådig i sin kritikk av partiene i bystyret som satte bom for ny ungdomsskole i Bydel Ullern.

ULLERN: – Vedtaket i bystyret gjør det vanskelig for oss å få tilgang til de tomtene vi har forhandlet om til ny ungdomsskole i bydelen. Ap, SV og Frp har gjort et vedtak som gjør at vi går baklengs inn i fremtiden. Bydel Ullern er en bydel som har prekært behov for ny ungdomsskole, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

– Uforståelig

De tre nevnte partiene gikk i bystyret inn for at Uranienborg skole skal være en kombinert barne- og ungdomsskole. Byrådet har gått inn for at Uranienborg skole skulle være ren barneskole og derigjennom gi plass til en ny ungdomsskole i Oslo vest i skolebehovsplanen.

– I bydelen har vi i lang tid jobbet for å få på plass en ny ungdomsskole. Det er uforståelig for meg at lokallagene for Ap, SV og Frp ikke har synliggjort dette behovet overfor sine partifeller i rådhuset, sier Pedersen.

Les også:

Gir aldri opp kampen for "Urra"

Må prioritere de minste "Urra"-barna

Nei til kontor

Etter at ny ungdomsskole i området var inne i skolebehovsplanen har dette fått konkrete utslag. Byrådet hadde blant annet gitt oppdrag til Plan- og bygningsetaten om å utrede alternativet skole på Apotekertomten på Hoff. Her foreligger det planer om massiv kontorutbygging.

– Det siste vi trenger i dette området er kontorer på 40 000 kvadratmeter. Her kan vi få på plass skole og barnehage som vil gjøre området mye mer attraktivt og beboelig. Jeg er veldig skuffet over at dette kan glippe, sier Pedersen, som peker på behovet for ny ungdomsskole er økende.

Les også: Nei til kontorbygg

Stadig fortetting

– Det er prekært nå og det blir ikke mindre prekært i fremtiden. Fortettingen i vår bydel skyter fart med flere hundre boliger som er under utvikling på Lilleaker. Det vil bli storstilt utbygging av Skøyen-området og det er en stadig fortetting av småhusområdene. Hvor skal alle barna gå på skole? spør Pedersen.

– Når utbyggingen av Filipstad med flere hundre leiligheter er på plass, vil Uranienborg og andre skoler ha mer enn nok å ta opp i seg elever fra dette området. For meg er det som sagt helt uforståelig at de tre partiene ikke ser dette, sier Pedersen.

Kroken på døra?

Han håper likevel at vedtaket i bystyret ikke betyr kroken på døren.

– Jeg vil ha denne saken opp igjen kjapt. Dette er ikke et endelig punktum. Jeg håper og tror at partiene i rådhuset vil snu i denne saken når de forstår det reelle behovet for en ny ungdomsskole, sier Pedersen.

Bydelen har også sett på tomten som Møllergruppen har på Hoff, Evri-tomten, samt vurdert tomter nærmere Bestumkilen til skoleutbygging.

Les også:

Kontorbygg - en krigserklæring

Vil gi ungdommen ny ungdomsskole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere