RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullern og Pers fortsatt populære


Over 200 elever ville begynne på Persbråten i år.
Over 200 elever ville begynne på Persbråten i år.
Første inntaksrunde til de videregående skolene i Oslo er nå gjennomført. Ullern og Persbråten var populære skoler blant Oslo-elevene.

OSLO VEST: Nesten 400 elever søkte seg til de to skolene på Oslo vest. Persbråten var blant skolene med størst inntak fra egen region. Nesten nitti prosent av de inntatte er fra nærområdet. Dette kommer frem i en pressemelding fra Utdanningsetaten.

Elvebakken mest populær

Tilsammen 205 elever ville til Persbråten i år, men kun 164 ble tatt inn. Av disse var 145 fra regionen. 189 elever ønsket å begynne på Ullern videregående til høsten. Her fikk 156 plass, deriblant 124 fra nærmiljøet.

Dette gjør Ullern og Persbråten til noen av de mest populære skolene i Oslo, kun slått av Katta, Handelsgym, Lambertseter, Foss og Elvebakken.

Elvebakken var den desidert mest populære skolen i år, med til sammen 398 søkere, mens Manglerud havnet helt på bånn. Kun 18 elever søkte seg til denne skolen.

Nest høyest inntakskrav

Ullern var også en av de skolene det var vanskeligst å komme inn på i år. Søkere fra hele byen måtte ha minst 45,33 poeng for å komme inn, mens kravet var litt lavere for søkere innenfor regionen. Disse elevene måtte ha minst 42,66 poeng for å sikre seg en plass.

Kun Lambertseter hadde høyere poenggrense.

På Persbråten var kravene litt lavere. Her var minstegrensen 44 poeng for elever fra hekle byen, 41, 33 for elever fra nærområdet.

Medier mest populært

I første inntaksrunde er 14.253 søkere tildelt elevplass. 321 søkere fra Oslo har ennå ikke fått tildelt skoleplass, dette er 173 færre enn i 2007.

Størst prosentvis økning i år hadde søkningen til medier og kommunikasjon, mens idrettsfag og design og håndverk har hatt størst prosentvis nedgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere