Gå til sidens hovedinnhold

Ullern-par knekte lommetyvbande

Ullern-mannen tok kontakt med lommetyvene og ble svært overrasket da han fikk konas lommebok i hånden! Fem dager senere sendte han politiet på lommetyvene.

RØA: Ekteparet fra Ullerntoppen, som ønsker å være anonyme, skulle bare til Røa for å handle. Sist fredag ble hun offer for lommetyvene, og onsdag fikk mannen hennes revansje, da han fikk tilkalt politiet og arrestert hele banden.

Herjet på Røa senter

Det var altså sist fredag ekteparet hadde sitt første møte med lommetyvene. På vei ut av Røa senter i 13-tiden la de merke til tre menn som ser i overkant innpåslitne ut.

Jeg la merke til at jeg hadde noen kloss inntil meg og tenkte: "Skal de gå gjennom meg?", forteller han.

Så hørte ekteparet noen bak dem rope: "De har vært oppi veska!".

Da ble mannen svært nysgjerrig. Han så dem på vei ned forbi Esso-stasjonen og fulgte etter dem. De tre forsvant opp bak 7-Eleven, og Ullern-mannen fulgte på, mens kona sto og ventet på rødt lys på oversiden av Griniveien.

Jeg ser at han høyeste av dem har noe i hånden, det er en lommebok. Han gir den til meg, og vi veksler noen ord på engelsk, forteller han.

Hva sa du til ham?

Jeg sa at jeg var glad for at han ga den tilbake, sier mannen, som anslår at lommetyvene kommer fra et sted i Øst-Europa.

Overrasket ransoffer

Ullern-mannen var imidlertid ikke klar over hvem som eide lommeboken, og tilbake hos kona, spurte han noen andre damer om de er blitt frastjålet lommeboken.

"Men den er jo min!" utbrøt kona hans. Og dermed var det mysteriet løst.

Det var jo respektabelt av dem å gi fra seg lommeboken, selv om jeg ikke visste at de hadde tatt noe! sier han.

Jeg visste ikke at lommeboken var borte fra vesken. De må ha tatt den i trappen på vei ut av senteret, sier kona.

Konfronterer dem igjen

Da mannen fant ut at det var kona hans som var ransofferet, tok han opp jakten igjen, og så at de står på perrongen på Røa stasjon.

Jeg gikk og pratet med dem, spurte dem om vi nå burde ringe politiet. Men det var de ikke særlig interesserte i, sier han.

I stedet advarte han de som sto rundt og ventet på t-banen, om at de skulle passe ekstra godt på verdisakene sine.

T-banen kom, og de tre lommetyvene gikk på. Den ene av dem skal så ha vist fingeren til ekteparet, og dermed ringte mannen rett til politiet, men uten at de fikk tatt dem.

De kom tilbake!

Men det var altså sist fredag. Onsdag ettermiddag, begynte andre akt av lommetyvdramaet på Røa. Nok en gang skulle ekteparet fra Ullern på handletur til Røa. Først var de innom biblioteket, og på vei inn ser de to kjente ansikter fra fredagen før. De var på vei ut fra biblioteket.

Da vi kom ut igjen fra biblioteket, så vi etter dem, og utenfor Røa Elektriske sto de, forteller mannen, som ikke viste seg fra noen mer skvetten siden denne gang.

Jeg gikk og slo av en liten prat med dem, fortalte dem blant annet at dette var "bad business". Jeg ga dem en skjennepreken, sier han.

Men det hjalp ikke så veldig, for de to fortsatte sin jakt på verdisaker, blant annet ved biblioteket og ved inngangen til Røa senter.

Der møtte de to kompiser, og dermed var de fire.

Jeg skjønte at det var keen på jobben sin, sier mannen, som skjønte at det måtte kraftigere lut til for å skremme dem.

Han ringte politiet, og mens han hadde dem på tråden, fulgte han dem, på avstand, mens de beveget seg i retning t-banestasjonen.

Jeg holdt meg skjult mens jeg snakket med politiet, blant annet i buskene på Esso, sier han.

De fire lommetyvene gikk ned på perrongen i vestgående retning, og da hørte mannen sirenene.

Politiet møtte mannsterke opp og fikk lagt alle de fire lommetyvene i håndjern.

Vi tar dem med til Majorstua, sa politiet etter å ha snakket med vitnene, og dermed var fire svært uønskede elementer fjernet fra Røa, takket være det driftige og uredde ekteparet fra Ullern.Jeg ga dem en skjennepreken

Ullern-mannen

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot