*Nettavisen* Nyheter.

Ullern-patriot fikk Kongens fortjenstmedalje

HEDRET: Øivind Rødevand (90) har arbeidet så hardt for lokalsamfunnet i mange år at han har gjort seg fortjent til Kongens fortjenstmedalje i gull. Her får han medaljen av Ullerns bydelsutvalgsleder Carl Oscar Pedersen. Foto: Privat

Mange år med samfunnsengasjert arbeid har lønnet seg for Øivind Rødevand (90). Nå har han fått Kongens fortjenstmedalje i gull.

BYDEL ULLERN: – Det er veldig hyggelig at det offentlige er oppmerksomme på det frivillige arbeidet jeg har lagt ned gjennom årene, sier Rødevand.

Han påpeker at det ikke er noe stort offer å fortsette med arbeidet - etter at han gikk av med pensjon fra sine stillinger ved Ullern videregående skole og Senter for lærerutdanningen ved Universitetet. Tvert imot mener han at det er det som holder han aktiv og glad.

– Jeg har en svakhet for å ta på meg verv jeg blir tilbudt, som å være leder for Geografisk Selskap, Foreningen Norden Oslo og Ullern gårds venneforening. Det er jo mye av disse oppgavene som har gjort at jeg har fått fortjenstmedaljen. Og ikke minst arbeidet som leder i Ullern historielag, fortsetter han.

Et livslangt engasjement for samfunnet

Kongens fortjenstmedalje utdeles til mennesker med stor innsats innen offentlige tjenester. Dette har Rødevand flere gode eksempler på gjennom hans 90 år lange liv.

– Ellers er jeg nok mest kjent for å forfatte lærebøker i geografi, som geograf og lokalhistoriker. Som student startet jeg i Vestre Aker blad, som gikk inn i Akersposten i 1945, med å skrive lokalstoff fra Vestre Aker.

På spørsmål om hvordan det føltes å motta Kongens fortjenstmedalje, svarer Rødevand beskjedent:

– Det er stor stas for Ullern historielag sin del. Men det var selvfølgelig ikke så galt for min egen del heller.

Les også: Arbeidsledigheten blant de yngste øker mest i Oslo

Kongelig møte i vente

– Hva tenker du nå som du har et møte med Kong Harald i vente?

– Først og fremst håper jeg at jeg får ha med meg kona, men jeg tenker også mye på hvordan parkeringsmulighetene rundt Slottet er, sier Rødevand spøkefullt.

Fra spøk til alvor innrømmer han at han har ligget en del våken for å tenke på hva han skal si når han møter Kong Harald.

– Det er jo litt vanskelig å vite hva man skal si til Kongen, men jeg regner med at møtet vil gå helt fint, legger han til.

Les også: Kritiserte ordføreren, fikk konfekt i posten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.