RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullern-ungdom drikker mye

Syv av ti elever fra 9. klasse fra ungdomsskolen til 1. klasse på videregående har vært beruset. Det viser en undersøkelse gjort på tre skoler i bydel Ullern.

Ullern: En spørreundersøkelse gjort i regi av SaLTO på tre skoler i Ullern bydel bekrefter tidligere undersøkelser om at vestkantungdom har et høyt alkoholforbruk. I alt 489 elever ved Bjørnsletta og Øraker ungdomsskoler og Ullern videregående har deltatt i undersøkelsen som viser at syv av ti elever i 9., 10. og 1.klasse på videregående har drukket seg beruset. Undersøkelsen viser også at 22 prosent drikker ukentlig.Spørreundersøkelsen viser at nesten 90 prosent av all drikking foregår på private fester og jentene drikker like mye som guttene. Av 81 ungdommer som oppgir å ha fått "black out" etter for mye alkohol, er 55 prosent jenter.

Tidligere undersøkelser gjort på ungdom og drikkevaner viser også at ungdom i Oslo vest drikker mer enn andre steder i byen.
- NOVA hadde en undersøkelse i 2006 som het Ung i Oslo. Her kom bydel UIlern nest høyest på listen av bydeler hvor ungdom drikker mest, sier SaLTo-koordinator Henning Jacobsen.

Et brev om undersøkelsen ble sendt hjem til de foresatte i forkant av undersøkelsen. Der kunne foreldre reservere barna fra å delta om de ønsket det.
- Det var ingen foresatte som reserverte sine barn, så alle som var på skolen den dagen undersøkelsen ble gjort har svart. Derfor mener vi at vi har fått et bredt bilde av ungdommens drikkemønster.

En ser også at en av fire som drikker, kjøper alkoholen selv. Av de som drikker rapporterer 22 stykker at de i beruset tilstand er blitt utsatt for vold. 23 elever oppgir at de er blitt utsatt for seksuelle handlinger mot sin vilje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere