RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullern-unge tenker på annet enn rus


Elevrådsrepresentanter fra ulike skoler i vest deltok
Elevrådsrepresentanter fra ulike skoler i vest deltok
Litt tynt var det i salen, men ungdommene som møtte, diskuterte villig ungdommenes behov og utfordringer.

LILLEAKER: Tirsdag ettermiddag var det elevkonferanse på Stoppestedet på Lilleaker. Elevråd fra ungdomskoler og videregående møtte opp for å diskutere deres behov i Bydel Ullern.

– Jeg synes det er så flott at vi kan sette i gang noe slikt her på Stoppestedet, det er jo tross alt den første gangen vi holder et slikt møte, sier koordinatoren på Stoppestedet, Tonje Tovik.

Tovik var med Ungdomsrådet som sto bak tirsdagens elevkonferanse på kulturhuset for Ullern-ungdommen.

– Det var litt labert oppmøte, men det er jo slikt som skjer. Folk har jo også gått etter hvert. Men jeg vet at ungdommer nå liker å komme og føle seg viktige...

Her hinter hun til kortene som henger rundt samtlige av ungdommenes hals i storsalen på Stoppestedet.

Rett på sak

Representantene fra de ulike skolene fra Majorstuen, Bjørnsletta, Ris, Øraker, Ullern, Heltberg, Berg og Persbråten satt alle og diskuterte ulike temaer for ungdomsmiljøet i Bydel Ullern.

– Alle skal bli hørt, gjennom det sentrale Barne- og ungdomsrådet som har god kontakt med SaLTo og politikerne her i bydelen. De setter stor pris på at dere ungdommer i Ullern viser engasjement for at ungdom skal få et godt ungdomsmiljø, sier Tovik.

Her diskuterte ungdommene fritid, rus, psykisk helse og ungdomsrådets politiske saker.

Når det gjelder temaet rus i bydelen forteller Ingrid Elene Anderson, som er representant for Ungdomsrådet, at påstanden om at Ullern-ungdommen drikker mest i Oslo, antakelig ikke er langt unna sannheten.

– Det hender at de drikker. Vi sliter også med et hasjproblem, hvor en kan bli spurt om en vil ha på for eksempel et nachspiel, sier Anderson.

– Det vi vil i Ungdomsrådet er egentlig å heve debutalderen for rus, og at ungdom burde få bedre kjennskap til hva som finnes der ute. Det er jo et alternativ da, å heller stikke på Stoppestedet en lørdag og ha det gøy enn å ty til rusmidler for å ha det gøy, sier hun.

Ungdomsønsker

Når det kommer til det sosiale miljøet for ungdommene mener de at skolene og elevene i bydelen skal få større politisk kunnskap. Mer informasjon om næring og at klasseromene på skolene i bydelen kan bli større, slik at det blir lettere for sosialisering. Eventuelt vil de gjerne sette opp et "fadderopplegg" ved de videregående skolene.

Alle i salen på Stoppestedet kan si seg enig i at Ungdområdet burde informere mer om seg selv rundt om på skolene i bydelen. Og at helsesøsteren burde være mer til stede, ikke bare to dager i uken på diverse skoler.

Temaet fritidstilbud er viktig. Ungdomsrådet har allerede fått bevilget skatepark som også vil være skihopp om vinteren og volleyballbane på Ullern. Nå er de også interessert i en svømmehall og varmekabler i kunstgresset på Ullern.

Ungdommene vil, når det gjelder, psykisk helse ha bedre informasjon om hjelpeapparater i bydelen. Her forteller også Tovik at Stoppestede og Ungomsrådet skal ha en konsert i bydelen til i sommeren.

Søker nye til ungdomsrådet

Ungdomsrådet er et kommunikasjonsorgan til politikerne gjennom SaLTo i Bydel Ullern.

– Vi kan kanskje ha det over et kortere tidsrom neste gang, siden alle har for det meste fulle dagsplaner, sier hun.

Anderson forteller at Stoppestedet som kulturhus er godt brukt, enda de andre kulturhusene i andre bydeler brukes mer. Hun mener Stoppestedet er et flott satsingspunkt for ungdom i -bydelen.

– Neste år søker vi jo nye elever til Ungdomsrådet ettersom de fleste av oss er på sitt siste år på videregående. Nå er det bare å søke. Om du brenner for ungdommen i bydelen din og du liker å diskutere er det bare å slenge seg på, sier Anderson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere