*Nettavisen* Nyheter.

Ullern videregående skole feires

Forandring fryder: Dette bygget er snart historie og slikt må tydelig markeres. ARKIVFOTO

Ullern videregående skole markerer et tidsskifte mandag 20. juni. To arrangementer skal vise ulike sider ved en skole med en ny fremtid.

ULLERN: – Ullern vgs er 110 år og har satt varige spor etter seg – i samfunnsliv, kulturliv, nærmiljø og hos enkeltmennesker. Hva sitter i veggene på Ullern og hva tar vi med oss videre? Vi inviterer alle med tilknytning til Ullern vgs til å se seg tilbake i gamle spor og spore endringer på vei mot noe nytt. Her viser vi mangfoldig virksomhet og stolte øyeblikk gjennom flere tiår, skriver skolen på sin hjemmeside.

Kjendiser på rad og rekke

Det første arrangementet i serien "Ullern setter spor" starter klokken 10.00 på mandag i skolens aula og er elevenes avskjed med skolen, slik den har stått i 80 år. Kveldsarrangementet klokken 18.00 har et bredere publikum.

– Det blir visning av videoer tilnyttet Espen Eckbo, som har gått her og Lene Kongsvik som var lærer her i en periode. Øystein Bache representerer tre generasjoner på Ullern, hans far, ham selv og nå sønnen hans. Kaare Norum, som er bestefar til en elev kommer også, forteller HR-rådgiver og prosjektleder Lisbeth Ehrstedt.

Mange har minner og sterke bånd til skolen i Ullernchausseen 56. Da skolen sto nybygd i 1931 var den svært moderne og tidsriktig etter å ha holdt hus i trange lokaler på Bestum siden 1901. Mye har forandret seg, men vi tenker at det er viktig å følge sporene bakover og inn i framtiden gjennom en kavalkade av inntrykk - i tekst, lyd og bilder. Alle Ullernvenner kan melde seg på via Facebooklenken på skolen hjemmeside.

På flyttefot

Skolen flytter denne sommeren til Cort Adelers gate i Vika og ser mange muligheter i fremtidsskolen i OCCI (Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark), som etter planen skal ligge på skolens nåværende tomt i 2013.

Flytteprosessen er i full gang på Ullern vgs. Det både pakkes og ryddes i et høyt tempo. Lærerne er kommet godt i gang med å legge virksomheten i flyttekasser før ferien kan ta til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.