*Nettavisen* Nyheter.

Ullernbanen kan bli nedlagt

Dermed er det umiddelbar krise for videre drift av banen. Foto: Ullern idrettsforening

Ullernbanen må i verste fall legges ned om Oslo kommune ikke bidrar med driftsmidler.

ULLERNBANEN: – Vi må selge traktoren om vi ikke umiddelbart får støtte til å betale strømregningen på banen. Vi får ikke driftsstøtte av kommunen, selv om Idrettsetaten har innstilt på at vi skal få dette. Nå er Ullernbanen saldert bort av politikerne, sier Stein Giske i stiftelsen for Ullern idrettspark.

Driftes av drivillige

Stein Giske og Frode Helland ble valgt av leserne til Årets navn i 2009 for sitt langvarige og formidable arbeid for kunstgress- og kunstisbane. Denne sesongen går mer enn 400 kamper på kunstgressbanen og alle Ullerns kamper på kunstisbanen.

– Dette er den eneste banen i Oslo som blir driftet privat. Dette gjøres av frivillige og koster en brøkdel av hva det ville koste om kommunen skulle drifte banen selv. Da er det bittert å ikke få den støtten som er forespeilet oss, sier Giske.

Kommunen kan overta

Nå er det sendt brev til byråd for miljø og samferdsel, Ola Elvestuen, hvor stiftelsen ber om at kommunen overtar anlegget om det ikke kommer støtte til drift og endelig ferdigstillelse av anlegget.

– Vi kan ikke leve med å selge ut våre driftsmidler for å betale regningen. Da blir det kroken på døra. Vi orker ikke å drive på med dette arbeidet når vi ikke ser kommunal vilje til å støtte et slikt breddeidrettsanlegg. Vi er mange frivillige som legger ned et stort arbeid til glede for mange barn og unge. Løsningen kan være at kommunen overtar driften av anlegget, selv om det vil koste kommunen dyrt, sier Giske, som mener at kommunen heller ikke har noe valg.

Heller ikke til hall

– Oslo kommune er garantist for spillemidlene som er tildelt og har ansvaret for videre drift av banen. Hvis ikke, er alternativet å tilbakeføre spillemidlene. Vi ble i valgkampen også lovet midler til ferdigprosjektering av multifunksjonshallen. Disse har vi heller ikke sett noe til, sier Giske.

Les også:

Byrådet sier ja til idrettshall på Ullern

Kunstisbane kan varme opp skolene

1,4 millioner til Ullernbanen

Ullernhallen blir mindre

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.