RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullernbanen mangler 1,4 millioner


Med 1,4 millioner kroner blir Ullernbanen ferdig. Balnt barna ser vi fra venstre leder av Ullern Høyre, Tore Strandskog, leder av Ullern Venstre Liv Wiborg og BU-leder Carl Oscar Pedersen.
Med 1,4 millioner kroner blir Ullernbanen ferdig. Balnt barna ser vi fra venstre leder av Ullern Høyre, Tore Strandskog, leder av Ullern Venstre Liv Wiborg og BU-leder Carl Oscar Pedersen. Foto: Foto: Vidar Bakken
Lokalpolitikere og beboere i Bydel Ullern ber bystyret om 1,4 millioner kroner, slik at Ullernbanen kan bli ferdigstilt.

ULLERN: Det nye kunstgresset ligger grønt og fint på den nyopparbeidede banen. Snart skal kunstisen på plass for de 20 bandylagene og andre skøyteentusiaster, men idrettslaget mangler 1,4 millioner til siste finish.

Haster

– Det haster med å få dette på plass. Uten disse pengene blir ikke anlegget helt ferdig. De skal gå til å finansiere den siste kjølekompressoren, samt fullfinansiere belysningen og den siste opprydningen mot Bjørnsletta stasjon, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

Det er flere årsaker til budsjettsprekken. Ekstrakostnader knyttet til ny prosjektering ved at Bjørnsletta stasjon ble bygget samtidig er en av grunnene. Problemer i grunnen og det faktum at entreprenøren har gått konkurs i sluttfasen, har også påført prosjektet merkostnader.

Enorm frivillig innsats

Leder av Ullern Høyre, Tore Strandskog, berømmer Ullern idrettsforening for innsatsen.

– Dette er et fantastisk prosjekt basert på en enorm frivillig innsats. Se på dette anlegget som vil komme tusenvis av barn til gode i fremtiden.
Vi håper byråd og bystyre vil gi en håndsrekning til en bydel som i utgangspunktet ikke har mye av denne type anlegg, sier Strandskog, som selv har vært fotballtrener for barn i klubben i ti år.

– Jeg har sett hvilket utrolig engasjement det har vært fra foreldrene hele veien. Nå har idrettsforeningen gjort et veldig profesjonelt arbeid. Jeg er sikker på at politikerne i rådhuset ser viktigheten av å bevilge midler til full gjennomføring av prosjektet, sier Strandskog.

Store mangler

Leder av Ullern Venstre og nestleder i bydelsutvalget, Liv Wiborg, slutter seg til dette.

– Vi må få dette på plass. Vår bydel er blant de rikeste i Oslo, men har likevel store mangler når det gjelder tilbud til barn og unge. I en bydel hvor ungdommen er overrepresentert når det gjelder rusproblemer er tilbudet med organisert og uorganisert idrett veldig viktig. Her blir barna fulgt opp av voksne i trygge rammer, samtidig som det blir bygget gode nettverk mellom foreldrene. Venstre går inn for å bevilge 1,4 millioner kroner til prosjektet og oppfordrer de andre bystyrepartiene om å gjøre det samme, sier Wiborg, som selv har vært aktiv i klubben.

– Ullern idrettsforening var en av de første klubbene som ville satse på jentene. Mine barn var aktive her og vi hadde det første rene jentelaget. Selv tok jeg dommerkurs for mange år siden, sammen med 200 menn, forteller Wiborg.

11 millioner til fjernvarme

I likhet med de to andre har Carl Oscar Pedersen aktive barn i klubben.

– Det er også en annen side ved fremtidens drift. Ullern idrettsforening har sørget for at det ble lagt ledning for fjernvarme under Bærumsveien da Bjørnsletta stasjon ble bygget. For å sikre driften i årene fremover er det lagt opp til å selge overskuddsvarme til Øraker og Lilleaker skole. Det er et vinn-vinn-prosjekt, miljøriktig og det bidrar til at Oslo kommune når de ambisiøse målene om CO2 – fri oppvarming av skolene. Gamle oljefyringsanlegg kan utfases. Det vil koste omtrent 11 millioner kroner å føre fjernvarme frem. Det er midler klubben ikke har, men som vil være en samfunnsmessig lønnsom investering. Her kan Oslo kommune spille en avgjørende rolle, ved å bevilge midler til å få ført frem overskuddsvarmen, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere