Ullernrussen fra -62 holdt gravøl

FESTKLARE: Ingeborg Lie (fra venstre), Lars Musæus, Bente Andenæs Opsahl, Torbjørn Joys Guthe og Hege Falster klare med til dels riktig utstyr og absolutt riktig bevertning før «gravølet».

FESTKLARE: Ingeborg Lie (fra venstre), Lars Musæus, Bente Andenæs Opsahl, Torbjørn Joys Guthe og Hege Falster klare med til dels riktig utstyr og absolutt riktig bevertning før «gravølet». Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS

Nå er det like før Ullern videregående skole jevnes med jorden. Ullern-russen 1962 har allerede holdt gravøl for skolen.

Gjensynsgleden var stor og stemningen god da russekullet møttes til rekemiddag, mimring og mingling onsdag.

 

ULLERN: Etter å ha huset elever og ansatte i 80 år, skal Ullern videregående skole rives i sommer. Det markerte Ullern-russen fra 1962 med gravøl i skolens aula onsdag kveld.

34 tidligere Ullern-elever fra 1962-kullet samlet seg for å markere at Ullern videregående skole skal rives i sommer. ’62-russen har arrangert samlinger hvert femte år helt siden de tok artium for 49 år siden, og under planleggingen av kullets 50-årsjubileum neste år kom Bente Andenæs Opsahl, som var viseformann i russestyret i 1962, med ideen om å arrangere et slags gravøl for skolen:

Ordentlig avskjed

– På denne måten får vi laget en ordentlig avskjed til skolen, sier Opsahl. og får støtte av Lars Musæus, som var formann i kullets russestyre:

– Dette blir en slags oppvarming til 50-årsjubileet vårt neste år.

Del på Facebook

Mingling og mimring

I tillegg til Opsahl og Musæus består festkomiteen av Torbjørn Joys Guthe, Ingeborg Lie og Hege Falster. Falster forteller at ni medlemmer av 62-russen har falt fra, men at de fortsatt er 88 igjen. Vanligvis kommer mellom 30 og 40 av disse på kullets samlinger.

Ifølge Lars Musæus er det i hovedsak mingling og mimring som står på programmet når gjengen møtes, og onsdag fikk gjestene også servert reker og bløtkake. Før folk kom så langt som inn i aulaen, vartet Bestum stasmusikk opp med minikonsert utenfor skolen, til stor fornøyelse for russen. Vel inne i aulaen sitter både praten og latteren løst, og det er tydelig at 62-russen har mye å prate om. Neste år er det 50 år siden de var russ, men jubileet må de altså feire et annet sted enn på Ullern videregående skole. Hva synes egentlig 62-russen om at Ullern videregående skole skal rives?

– Det er klart det er litt vemodig, dette er en karakterfull skole, sier Lars Musæus, mens initiativtaker og organisator Bente Andenæs Opsahl oppfordrer til å se framover i sin åpningstale litt senere:

– Det at skolen skal rives er ikke bare trist, vi får heller se framover til nyåpningen i 2013.

Gjenåpnes i 2013

Skolen som i dag heter Ullern videregående skole, startet opp som Bestum middelskole i år 1900. I februar 1931 flyttet skolen, som nå hadde skiftet navn til Ullern middelskole, inn i nye skolebygninger ved Ullernchausséen. Det er disse som nå skal rives, og skolen skal etter planen gjenoppstå i 2013 – da som en integrert del av Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark.

Ullern videregående skole har både Kari Simonsen og Anne Marit Jacobsen på listen over tidligere elever, mens også Øystein Bache, Espen Eckbo, Jon Michelet og Arne Berggren har gått på skolen.

– I tillegg hadde vi både forfatter Jakob Sande og skihistoriker Jakob Vaage som lærere da vi gikk på skolen, forteller Lars Musæus.

Åpent for alle

Det offisielle farvel med skolen blir imidlertid tatt mandag kveld. Der blir det høytidelig program i skolens aula og åpne dører utover kvelden for alle som ønsker å ta en siste titt på Ullern videregående skole før den jevnes med jorden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.