Ullerns peneste veteranbiler

Øyvind Grismo jr, som vant prisen for «Best in Show» med sin Pierce Arrow sport Pantheon fra 1930.

Øyvind Grismo jr, som vant prisen for «Best in Show» med sin Pierce Arrow sport Pantheon fra 1930.

Kåring av Ullerns peneste veteranbileier stod blant mye annet på programmet da Bestum Vel arrangerte veteranbiltreff søndag.

 

 

 

 

 

ULLERN/BESTUM: – Denne bilen ble funnet som et vrak i fjære i Nordfjord. Siden har jeg brukt 7000 timer på å sette den i stand, forteller medlem i Norsk veteranvognklubb. Øyvind Grismo jr, som vant prisen for «Best in Show» med sin Pierce Arrow sport Pantheon fra 1930.

Jakten på delene

– Det er klart det er morsomt å få en slik utmerkelse. Å drive med veteranbil er en tidkrevende og utfordrende hobby. Jeg begynte å pusse opp min første bil i 1960, og har satt i stand to biler siden den gang. Det blir mye pusling og småplukk, og får du ikke tak i de nødvendige delene, hender det at man må lage dem fra bunnen av selv, forteller Grismo, som flere ganger har spikket ut former i tre for å støpe deler til bilene sine.

– Ekstra morsomt er det fordi det er så mye historie knyttet til en veteranbil . Vi i foreningen er veldig interessert i å spore opp fotografier av bilene i sin originale setting, så dersom noen sitter med bilder, oppfordrer vi til å ta kontakt, avslutter Grismo.

Fornøyd med oppmøtet

– Rundt om i landet står det mange veteranbiler og støver ned i garasjen. Et slikt arrangement gir folk muligheten til å lufte bilene sine- noe jeg synes man burde gjøre oftere. Selv om dette treffet ble veldig lokalt, har vi med biler fra flere steder. I dag har vi blant annet med oss fire fra Løten, og en fra Valdres, forteller leder i Bestum Vel, Per Øyvind Hansen, som var meget fornøyd med velforbundets første veteranbiltreff.

Dagen utviklet seg til en gatefest med vafler, korpsmusikk, og kåring i forskjellige, og mer eller mindre orginale klasser.

– Veteranbileier Bue David Andersen stakk av med prisen for peneste sjåfør. Han må ha sjarmert de kvinnelige stemmegivere. Selv mente han prisen var velfortjent, må jeg nok innrømme at han ikke var min favoritt, smiler Hansen.

Vi har hatt et strålende oppmøte, og planlegger allerede et liknende arrangement i mai 2012 Neste år oppfordrer jeg alle til å komme- med eller uten bil, for dette var moro, avslutter Hansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.