RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullerns svar på rivieraen


ULLERNS RIVIERA: Det mener i hvert fall BU-leder Carl Oscar Pedersen om den nye 370 meter lange kyststien. Foto: Vidar Bakken
ULLERNS RIVIERA: Det mener i hvert fall BU-leder Carl Oscar Pedersen om den nye 370 meter lange kyststien. Foto: Vidar Bakken
15 år etter at reguleringen kom på plass står kyststien ferdig. BU-leder Carl Oscar Pedersen (H) mener det er mange som skal takkes.

SOLLERUD: – Se på dette. Det er blitt så flott. Jeg kaller dette Ullerns svar på rivieraen, stråler en glad leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen.

Mange brukere

Vi møtte han tidlig onsdag morgen, dagen før den offisielle åpningen av denne delen av kyststien, som i mange år har versert i Ullern Avis.

– Denne morgenen har jeg sett flere som har badet fra det nye bryggeanlegget. Jeg har vært her tidligere og sett at veldig mange allerede er oppmerksom på at den nye kyststien er åpen. Her kan man også sitt på benker og nyte utsikten. Jeg vil gi honnør til Bymiljøetaten for det arbeidet som er gjort her, sier Pedersen.

Torsdag formiddag, klokken 11.30, er det offisiell åpning av turstien med blant annet byråd Guri Melby og gjester, Bestum Stasmusikk, barnekor, boller, omvisning og mye annet.

– En viktig brikke

I tillegg til selve kyststien er det blitt en helt ny badebrygge. Det er opparbeidet nye grøntarealer og stranden mot kyststien på Sollerudsiden er ny. Gjerdet mot Hydrostranden er fjernet.

– Bydel Ullern har i mange år hatt tilgjengelighet i fokus. Dette er en viktig brikke i dette også med tanke på fremtiden. Vi jobber for at det i området skal komme mange flere boliger. Blant annet håper jeg Gjensidigebygget på Sollerudstranda en gang kan bli boliger, sier Pedersen.

Tidligere måtte alle som ville over mot Vækerøsiden ta seg bratt opp en bakke og over knausen for å passere.

– Det gjorde at kyststien ble utilgjengelig for for eksempel mange eldre, handikappede og foreldre med barnevogn. Nå er jeg veldig glad for at så mange kan komme ut her og få med den flotte utsikten fra odden. Denne kommer til å bli mye brukt.

Les også: Endelig går det mot løsning

Mange skal takkes

Han mener det er mange som må takkes.

– Min forgjenger i bydelsutvalget, Jens Christopher Myhre (A) og ikke minst Reidar Berg (Frp) skal ha takk for mange års kamp for denne turstien. Vi må heller ikke glemme at Ola Elvestuen (V) i sin byrådsperiode fikk på plass midlene. Et samlet bydelsutvalg har også tatt opp saken ved flere anledninger. Også stor takk til Ullern Avis som hele veien har fulgt saken i alle disse årene, sier Pedersen.

Les også:

Reidar Berg (Frp) er fortørnet

Stinkende gjørme ispedd kloakk
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere