RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullerntunet kan bli storsenter for eldre


Parkeringsplassen kan romme omsorgsboliger og butikksenter. Høyblokken i bakgrunnen kan rives, mener bydelsleder Carl Oscar Pedersen (H).
Parkeringsplassen kan romme omsorgsboliger og butikksenter. Høyblokken i bakgrunnen kan rives, mener bydelsleder Carl Oscar Pedersen (H).
Flere sykehjemsplasser, omsorgsboliger, riving av høyblokka og forretningssenter er noen av planene for nye Ullerntunet.

LILLEAKER: I disse dager jobbes det med en mulighetsstudie for utvikling av Ullerntunet, som er et av satsingsområdene som Oslo kommune vurderer.

Jeg tror vi ligger bra an. Dette området har veldig gode utviklingsmuligheter, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

150 sykehjemsplasser

Kommunen ønsker å pusse opp, utvide og bygge nye Omsorg+-boliger i forbindelse med sykehjemsbehovsplanen.

Det primære er å øke antall sykehjemsplasser. For Ullerntunet er det snakk om å øke kapasiteten fra 100 til cirka 150 plasser og kanskje flere på sikt. Dette må vurderes i sammenheng med hvor hensiktsmessig det er med så store enheter. I dag har vi også en rekke andre aktiviteter på Ullerntunet. Vi ønsker å styrke aktivitetene knyttet til sykehjemmet, eldresenteret, høyblokka, Hjørnesteinen og boligene for funksjonshemmede, men samtidig vil vi bygge omsorgstrappen videre, sier Pedersen.

Ikke en «getto»

Parkeringsplassen på området mener han kan utnyttes til boliger.

Parkeringen kan ligge under bakken. Her kan det bygges Omsorg+-boliger og samtidig utnytte synergien som ligger i døgnvakt på sykehjemmet. I forbindelse med disse leilighetene tenker vi oss et senter med for eksempel butikk, kafé, tannlege, frisør med mer. Et tilbud også for folk i alle aldre. Dette skal ikke bli en «getto» i bydelen. Tilgjengelighet og gode tilbud skal bidra til det. Det er ikke mange områder i byen som har et potensial som dette, sier Pedersen.

Jokeren er høyblokka

Mulighetstudiet for Ullerntunet vil bli ferdig i april/mai.

Første milepæl er å få det nye sykehjemmet på plass i 2011. Samtidig er det bydelens ønske at det bygges omsorgsboliger parallelt. Dette er noe bydelens politikere er svært opptatt av, sier Pedersen.

Høyblokka på området er også en utfordring.

Jokeren er høyblokka. Den må i hvert fall totalrehabiliteres. Spørsmålet er om den like godt kan rives og at det bygges noe helt nytt i stedet, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere