RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullevål: - Vi har vært dårlige på informasjon

Oslo (NTB): Fra og med onsdag vil også pårørende til pasienter som behandles for hjertestans av ambulansepersonell ved Ullevål universitetssykehus, få informasjon om at vedkommende har deltatt i et forskningsprosjekt.

– Vi har endret praksis og er operative med den på onsdag. Vi trenger en dag eller to til å snu oss rundt. Vi informerer lederne i dag (tirsdag) og de ansatte på onsdag, sier en ydmyk forskningsdirektør Andreas Moan ved Ullevål universitetssykehus til NTB.

Han har hatt ansvaret for den mye omtalte IV Ja/Nei-studien som har pågått siden 2003. Ambulansepersonell som rykker ut ved hjertestans, har hatt med seg en konvolutt med enten et grønt ark merket IV Ja, eller et rødt merket IV Nei. Arkene har avgjort om pasienten skal få tradisjonell behandling eller fratas muligheten for å få adrenalin intravenøst.

Målet med forskningsprosjektet har vært å finne ut om flere liv kan reddes dersom intravenøs medisinering kuttes ut og man isteden konsentrerer seg fullt ut om hjerte-lunge-redning. Hittil har kun den lille pasientgruppen som har overlevd hjertestans, fått beskjed om at de har deltatt i medisinsk forskning, noe sykehuset har fått sterk kritikk for.

– Vi erkjenner at vi ikke har vært flinke nok på en del aspekter rundt denne studien. Vi har vært dårlige på informasjon og da reiser folk spørsmål rundt hele studien, sier Andreas Moan. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere