RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullevålsalleen vil ikke bli behandlet separat, men sett i sammenheng med hvor og når den nye grunnskolen i Nordre Aker vest kommer. Her er forkjempere for utbygging fotografert i fjor.
Ullevålsalleen vil ikke bli behandlet separat, men sett i sammenheng med hvor og når den nye grunnskolen i Nordre Aker vest kommer. Her er forkjempere for utbygging fotografert i fjor. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff

Ullevål avhenger av ny skole

Til våren får vi svaret på hvilke skoleløsning byrådet ønsker vest i Nordre Aker.

NORDRE AKER/ULLEVÅL: En eventuell utbygging av Ullevål skole i Ullevålsalleen 43, og den nye skolen som skal bygges vest i bydelen vil bli sett i sammenheng, sier byrådssekretær i byrådsavdeling for kultur og utdanning, Magnus Halle (H) til Nordre Aker Budstikke.

– Er det realistisk at nåværende Berg videregående blir ny grunnskole i Nordre Aker?

– Berg ble spilt inn i den politiske behandlingen av skolebehovsplanen i fjor. Vi har ikke konkludert ennå, men muligheten for at det kan bli Berg er der, ja. Det er en tomt kommunen eier som er regulert til skoleformål, og uteområdene tilfredsstiller kravene for en grunnskole, sier Halle.

Byrådet følger nøye med på bydelsutvalgets synspunkter, og Halle er ikke overrasket over at bydelen varmt støtter opp om utbygging i Ullevålsalleen 43, uansett.

Kan ikke ses separat

– Vi ønsker å oppføre en ny skole som kan avlaste Ullevål, Tåsen, og resten av det vestlige Nordre Aker så fort som råd er. Men vi må se på den nye grunnskolen og Ullevålsalleen i sammenheng. Det har med økonomi og rasjonell utnyttelse av pengene å gjøre, og for å få på plass gode løsninger så raskt som mulig, sier Halle.

– Hvem kan være mest fornøyd med dette; motstanderne av utbygging i Ullevålsalleen, som nettopp mener Ullevål skole må ses i sammenheng med den nye skolen, eller de som hevder økt kapasitet på Ullevål trengs uansett – ny grunnskole eller ei?

– Jeg tror det er foreldrene som vil bli mest fornøyde med at vi får på plass en ny grunnskole. Aller viktigst er elevplassene og skolekapasiteten. De signalene vi har fått om det fremtidige elevpresset i området tar vi på alvor, og jeg er overbevist om at vi skal få på plass en god løsning, sier Halle.

Les også: Vil bygge ut Berg videregående

Fremdrift etter utfall

– Planene legges frem våren 2011. Hvor raskt kan nye permanente skoleplasser stå ferdig; allerede i 2012?

– Da må jeg svare at det kommer an på hvilket forslag vi går inn for. Men vi forutsetter som sagt at dette skal skje så raskt som mulig, sier Halle, og understreker at midlertidige løsninger, som brakkene som nå skal tas i bruk på Ullevål, ikke er optimale.

– Det er ingenting som er så dyrt som å drive skole i paviljonger. Dette er nødløsninger. Fokuset vårt er ferdige og permanente bygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere