RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullevål-foreldre har planene klare


Rektor Hanne Grønn Larsen og FAU-leder Henrik Wiig har tro på utbygging av skolen på tomten i Ullevålsalleen. Foto: Kristin Tufte Haga
Rektor Hanne Grønn Larsen og FAU-leder Henrik Wiig har tro på utbygging av skolen på tomten i Ullevålsalleen. Foto: Kristin Tufte Haga
Driftige Ullevål FAU har på eget initiativ fått tegnet skoleforslag på Ullevåls- allé-tomten. - Vi vil vise Utdanningsetaten at dette er mulig, sier leder Henrik Wiig.

ULLEVÅL: FAU Ullevål (Foreldrenes Arbeidsutvalg) sitter slett ikke på skolegjerdet og venter. Foreldrene har nå allerede - på eget initiativ - fått arkitekttegnet forslag til skolebygg på tomten i Ullevålsalleen 43, som befinner seg kun en veldig kort spasertur unna skolen.

- Tegningene ligger nå hos Undervisningsbygg. Vi vil gjerne vise skolemyndighetene at dette er mulig å få til. Forslaget kan jo også kanskje være med på å fremskynde prosessen, håper både FAU-leder Henrik Wiig og rektor ved skolen, Hanne Grønn Larsen.

Prekært høsten 2009

For det begynner virkelig å haste med å øke kapasiteten ved Ullevål. Dagens skole er tilpasset å romme 420 elever - men allerede er elevtallet oppe i 512, og spesialrommene må brukes til klasserom. Om høsten 2010 sier prognosen at hele 550 elever bor innenfor Ullevåls inntaksområde.

- Foreløpig er det jo ingen plan for hvordan den prekære situasjonen for neste års høst skal løses. Så ting bør begynne å skje snart, sier en bekymret rektor.

Det har vært diskutert flere alternative kapasitetsutvidelser ved Ullevål skole - ifølge rektor helt siden 90-tallet - også eventuell utbygging av eksisterende skoleanlegg, men det er det liten plass til. Nevnte tomt i Ullevålsalleen er ett av alternativene, og som Undervisningsbygg nå utreder i forhold til forestående skolebehovsplan. Planen skal på høring i begynnelsen av juni.

Idrett og undervisning

- Det er mulig de endelige tegningene endres noe, og bør derfor foreløpig ikke på trykk. Men det vi ser for oss er en idrettshall som kan deles i to gymsaler, garderober, samt noen få undervisningsrom. Fasaden ut mot alleen er tenkt kun i én etasje - og til sammenlikning ikke høyere enn den hekken som går langs veien i dag. I tillegg foreslår vi å åpne en gangvei fra alleen, over skoletomten og ned til Grønn Rute, som går i skråningen mellom tomten og Ullevål sykehus. Vi tror området vil gjennomgå en forskjønnelse i forhold til slik den kommunale tomten fungerer i dag - som gruslagt lagringsplass for Friluftsetaten, sier Wiig, som heller ikke tror at trafikk-/parkeringsbiten vil by på problemer. Det gjør heller ikke rektor.

Kapasitet for 550 elever

- Ullevål skole har jo i dag aktiviteter fra morgen til kveld, og trafikk og parkeringsløsningen fungerer greit. Det bør den også kunne gjøre i Ullevålsalleen. Hvis vi hadde fått til dette, så kan det bety frigjøring av hele fire-fem klasserom her på Ullevål skole. Det betyr igjen at vi kan ta imot totalt 550 elever - og da er vi helt i rute i forhold til de barna som naturlig sogner til denne skolen i årene fremover. I tillegg vil det eventuelt bli dobbelt så mye hallkapasitet til nærmiljøets aktiviteter utenom skoletid, sier rektoren.

- Ja for dette bygget er tenkt å komme hele området til gode - ikke bare skolen, er både Wiig og rektor enige om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere