RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullevål IL "hjemme" igjen


Bjørn Otto Jensen har vært medlem i Ullevål IL i 60 år, og gleder seg over nytt klubbhus, og første sesong på egen kunstisbane på ni år. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Bjørn Otto Jensen har vært medlem i Ullevål IL i 60 år, og gleder seg over nytt klubbhus, og første sesong på egen kunstisbane på ni år. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Første sesong på egen bane er overstått. – Endelig er vi tilbake, sier Bjørn Otto Jensen, om den gjenoppståtte Bergbanen.

ULLEVÅL: De siste ni årene har vært en påkjenning for bandyspillerne i bydelens sjette største idrettslag, som har levd et nomadeliv mellom Idrettshøyskolen, Voldsløkka og Valle Hovin.

Åpningen av den nye Bergbanen med nytt klubbhus i november i fjor, ni år etter at den gamle banen forsvant på grunn av utbygging av t-baneringen og Ullevål stadion, har hatt en positiv effekt for klubben. Ved årsskiftet talte Ullevål IL 488 medlemmer, fordelt på turn og bandy, 64 flere enn året før.

LES OGSÅ: Ullevåls ildsjel hedret

– Sosial møteplass

– Ullevål IL har kjempet hardt for å få beholde Bergbanen og klubbhuset. Lokalmiljøet trenger denne sosiale møte- og idrettsplassen. Bystyret vedtok i 2002 at Bergbanen skulle bestå som lokal bandy- og skøytebane. Etter en lang og tidvis tungvint og treg politisk prosess, vedtok bystyret i november 2005 å akseptere Vitals planforslag for utbygging av Ullevål stadion-området. For klubben betyr dette at vi endelig er tilbake på egen kunstisbane, og har fått et nytt klubbhus og garderobeanlegg, sier Bjørn Otto Jensen.

Han har vært medlem i idrettslaget i 60 år, og har "gått gradene". Han spilte fotball i 25 år, bandy i 10–15. I dag er han leder i klubbhusstyret, sekretær i hovedstyret og æresmedlem i klubben. Dessuten sitter han i arbeidsutvalget i Idrettens samarbeidsutvalg i Nordre Aker.

Offentlig-privat samarbeid

Jensen mener klubben gjorde klokt i å tidlig henge seg på Vitals byggeplaner, og han takker både eiendomsselskapet og Idrettsetaten for at banen til slutt ble en realitet.

Det er nå Ullevål IL som drifter Bergbanen, gjennom banemester Finn Ericsson, som stiller opp frivillig. Med unntak av det voldsomme snøværet 2. juledag i fjor, har banen holdt topp forhold gjennom hele sesongen, opplyser Jensen.

Klubben har også ønsket å få eierandeler i klubbhuset, som i tillegg til garderober, lager og kontorer, inneholder både kiosk og oppholdsrom.

– Men de henvendelsene har byrådet aldri kommet tilbake på, sier han.

Ekstrakostnader har tilkommet klubben, som for eksempel nær 70.000 kroner til sikringsputer, som Idrettsetaten ikke hadde midler til å bekoste. Banen har også manglet innbytterbokser og utvisningsstoler, og provisoriske løsninger har vært i bruk. Dette har skapt hodebry, og Jensen håper det vil bli utbedret før neste sesong.

Stoler på ambisjoner

Ullevål har spilt i eliteserien i bandy sammenhengende siden 2001, og tok sølv i 2006 og bronse i 2004, 2007 og 2008. I første sesong på egen bane holdt det så vidt til overlevelse, med en sisteplass. Jensen mener det er viktigere enn noen gang at klubben satser på egne juniorer. Per i dag har de 18 lag.

– Vi har ikke råd til å kjøpe spillere, på lik linje med andre oslolag. Men jeg håper ambisjonene holder oss i øverste divisjon, sier Jensen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere