*Nettavisen* Nyheter.

Ullevål på etterskudd

Ullevål fikk ingen god start på semifinalene. Mjøndalen vant den første kampen 5-4 på NIH søndag.

Sognsvann: Den slepende spissen Jan Fredrik Løland og midtbanespilleren Erik Meier stilte opp med skader, som de pådro seg mot Sarsborg forrige mandag. Løland sliter med nerve i klem på baksiden av den venstre skulderen, mens Meier pådro seg en lårhøne. Ullevål slet med formasjonene og pasningsspillet. Mjøndalen vant de fleste andreballene og utnyttet Ullevåls feil og solospill.
Etter 14 minutter mistet Ullevål ballen på egen banehalvdel, Simon Stenvoll spilte fri Tom Andersen på høyresiden som skar skar inn fra kanten og ga Mjøndalen ledelsen alene med Christoffer Smerkerud i Ullevåls mål. Fire minutter senere utliknet Joakim Løland på andreballen etter et skudd fra John Andersson etter corner.

Fin enkeltprestasjon


Den siste halvtimen av første omgang styrte Mjøndalen kampen i stadig større grad. Robert Arnessen ga først bortelaget ledelsen alene med Christoffer Smerkerud før Jørn Walter Kristiansen økte til 3-1 etter en corner. To minutter før pause ga Fredrik Falstad Ullevål nytt håp, da han reduserte til 3-2 etter corner.
Den gode avslutningen på første omgang var imidlertid ikke nok for Ullevål til å komme inn i kampen. Tross at de hadde en spiller utvist i begynnelsen av andre omgang økte Mjøndalen til 4-2 etter tre minutter, da Jonas Petterson scoret etter en corner. Jan Fredrik Løland reduserte til 4-3 alene med Kenneth Lauritzen etter en fin enkeltprestasjon og den siste halvtimen greide Ullevål å sette litt større press på Mjøndalen.

Skuffende

De utnyttet imidlertid ikke sjansene de skapte. Samtidig gjorde Ullevåls keeper Christoffer Smerkerud endel merkelig tabber, blant annet på grunn av dårlig komunikasjon med forsvaret. En av tabbene ga Mjøndalen straffeslag, som Smerkerud reddet. Etter 33 minutter økte Robert Arnessen til 5-3 etter at både Ullevåls backer og Smerkerud hadde bommet på ballen. To minutter før slutt reduserte Fredrik Falstad for Ullevål, men Mjøndalen klarte å dra i land kampen.
Vi var ikke helt med. Det var skuffende. Vi kunne ha begynt bedre, mente Jan Fredrik Løland, som var Ullevåls beste spiller tross at han tydeligvis
fikk stadig større smerter i skulderen for hver tackling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.