RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullevål-trio til junior-VM


Ullevål-talentene Ola Skåre, Jonas Tjomsland og Lasse Thorkildsen skal representere Norge i junior-VM. Foto:Knut Øydna
Ullevål-talentene Ola Skåre, Jonas Tjomsland og Lasse Thorkildsen skal representere Norge i junior-VM. Foto:Knut Øydna Foto: Foto:Knut Øydna
Bandyspillerne Ola Skåre, Lasse Thorkildsen og Jonas Tjomsland skal representere Norge i junior-VM på hjemmebane.

Ullevål: Junior-VM avholdes på Bergbanen fra 24. - 26. januar. Ullevål-spiller og kaptein på juniorlandslaget, Jonas Tjomsland, synes det er stas at turneringen spilles på hjemmebane.

– Det blir veldig kult. Det kommer til å bli folksomt på Bergbanen med mange tilskuere og bra stemning. Det er ekstra kjekt å ha venner og familie på tribunen når VM starter, så jeg gleder meg veldig, sier Tjomsland.

Tøff konkurranse

Trioen har vært gode for Ullevål denne sesongen og får nå muligheten til å måle ferdigheter mot verdens beste bandy-nasjoner.

– Det er alltid stort å representere Norge. Jeg har vært med på u19-landslaget en stund nå og har i tillegg representer u23-landslaget i noen kamper, så jeg vet hvor høyt nivået er og hvor tøft det kommer til å bli, sier Tjomsland.

Her kan du se kampprogrammet til Norges Bandyforbund (ekstern side).

Fire nasjoner

Det er fire nasjoner som skal konkurrere om tittelen, og Norge får tøff motstand å bryne seg på når Russland, Finland og Sverige kommer på besøk.

– Det er tvilsomt om vi vinner turneringen, men vi skal gjøre vårt beste. Det er et helt annet forhold til bandy i de beste nasjonene enn det er i Norge. Flere av spillerne som kommer til Norge er i profesjonelle klubber og tjener penger på å spille bandy, sier Tjomsland.

LES OGSÅ: GUIDE: Her kan du gå på skøyter i Oslo

Underholdende sport

Landslagskapteinen håper at junior-VM kan bidra til at nordmenn får øynene opp for sporten

– Det er egentlig en typisk norsk sport som er morsom å spille og underholdende å se på. Bandy ligner litt på fotball på mange måter, så det er litt rart at ikke flere spiller. Per dags dato er det ikke en stor sport i Norge, men kanskje junior-VM kan øke interessen, sier Tjomsland.

Gode Holdninger

Landslagstrener for U19-landslaget, Dag Erik Amundsen, fremhever innstillingen til Ullevål-spillerne som deres fremste egenskap.

– Dette er spillere som først og fremst er vedlig gode bandyspillere, men som også har holdningene og konkurranseinstinktet for å lykkes. Ullevål-spillerne har denne sesongen hatt et solid defensivt spill og vært farlige foran mål, så jeg håper de viser frem disse kvalitetene i junior-VM, sier Amundsen.

LES OGSÅ: Vraket i VIF, får sjansen i Monaco

Stiller for å vinne

Dag Erik Amundsen innser at det blir en tøff turnering, men har troen på at Norge kan overraske.

– Vi må være realistiske å innse at vi er outsidere. Vi er avhengige av at alle fungerer og prestere opp i mot sitt beste for å ha en sjanse. Målet vårt før turneringen har vært å ta bronse, men vi går alltid for seier, og hvis alt klaffer kan vi fort overraske, sier Amundsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere