Ullevålspillere imponerte for Norge

SØLVGUTTER: Morten Røstad (Røa), Jonas Tjomsland (Ullevål), Ola Stokke (Ready/Västrås), Isac Jerner (Ready), Fredrik Sletta (Stabæk/Ullern), Henning Nesgård (Ullevål)og Nicolai Pedersen (Ullern)

SØLVGUTTER: Morten Røstad (Røa), Jonas Tjomsland (Ullevål), Ola Stokke (Ready/Västrås), Isac Jerner (Ready), Fredrik Sletta (Stabæk/Ullern), Henning Nesgård (Ullevål)og Nicolai Pedersen (Ullern) Foto: ALLE FOTO: EIRIK BJØRKLUND

Norge slo både Russland og Finland i U-19 turneringen på Ullern. Og to Ullevål-spillere var sentral i Norges bandysuksess.

I SKUDDET: Jonas Tjomsland spilte en meget solid kamp mot Finland.ALLE FOTO:EIRIK BJØRKLUND

JUBEL: Norges U-19 landslag slo både Finland og Russland

ULLERN: – Dette var gøy. Det var høyt nivå ute på isen. Det er alltid morsomt å spille på landslaget, sa Jonas Tjomsland etter 3-0 seieren over Finland lørdag.

Må prestere

Jonas Tjomsland og Henning Nesgård spiller til daglig i Ullevål og begge var sentrale under seieren mot Finland.

Dagen før tapte de 4-0 mot Sverige, mens de overrasket stort i siste kamp mot Russland i en kamp de vant 4-2.

– Det er viktig at vi henger med på aldersbestemt nivå om vi skal heve oss mot samme nasjonene i fremtiden. Mot Sverige fredag spilte vi bra og resultatet kunne fort vært annerledes om vi hadde satt sjansene, sier Tjomsland.

Men i finalen var Norge sjanseløse og tapte hele 11-0 mot nettopp Sverige.

LES OGSÅ: Norges kaptein hyller lagmoralen

Vil til Sverige

Ullevålspillerne, som begge har etablert seg på a-laget, ønsker begge å spille i Sverige.

– Først og fremst må jeg etablere meg på laget i Eliteserien her hjemme. Så kanskje en gang i fremtiden spiller jeg i Sverige. Men det er langt frem dit, sier Tjomsland.

Klubbkamerat Henning Nesgård er enig.

– Ambisjonene er å spille i Sverige. Men det føles som om det er et stykke frem til det kan skje, sier Nesgård, som skryter av Ullevål og berømmer klubbens filosofi.

– Det har gått veldig bra og jeg har fått mye spilletid. De er absolutt ikke redd for å bruke unge spillere, sier Nesgård.

Og det var ingen tvil om at de likte seg på hjemmebane.

– Det var kult å spille på hjemmebane. Det var mange kjente på tribunen og god stemning, sier Tjomsland.

– Det var utrolig moro. Men det er også litt krevende. Man må prestere på landslaget. Men det gikk veldig bra og vi jobbet bra, sier Henning Nesgård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.