RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulovlig kjøring skaper frykt


Anita Bjølgen (f.v), Pål Stenberg, Felix og Susana Mercedes Kværndal, med Leo på armen, er bekymret når de bruker gangveien. Den trange veien er forbeholdt gående og syklende, det blir ikke tatt hensyn til har neboene fått erfare.
Anita Bjølgen (f.v), Pål Stenberg, Felix og Susana Mercedes Kværndal, med Leo på armen, er bekymret når de bruker gangveien. Den trange veien er forbeholdt gående og syklende, det blir ikke tatt hensyn til har neboene fått erfare.
Naboene må vise aktsomhet for å unngå bilene. Likevel er det ikke alltid lett å flytte seg på en trang gangvei.

ØSTRE AKER: Mellom Fjellhus allé og Caspar Storms vei, parallelt til Strømsveien, ligger en gang- og sykkelvei. Den er tydelig skiltet for dette. Likevel må naboer titte over skulderen både to og tre ganger når de går den lille strekningen.

Bilene bryr seg ikke om at det ikke er lov å kjøre her, sier Susana Mercedes Kværndal. Hun har sønnen Leo (1) på armen, mens Felix (2) svinser rundt bena hennes. Hun har også en eldre sønn som benytter gangveien som skolevei.

Jeg er bekymret når han går der. Han kom hjem en dag og fortalte at han nesten ble påkjørt, forteller hun. Eldste-sønnen er inget unntak. Kværndals mann, Pål Stenberg har opplevd det samme.

Murrer i magen

Kværndal satte av noen timer på fridagen for å filme alle bilene som benyttet seg av gangfeltet. Syv biler på fire minutter kjørte på gangfeltet.

Det murrer i magen, jeg er irritert og frustrert, sier hun.

Jeg er nødt til å stikke hodet ut før jeg går ut på gangveien. Bilene kjører som om det skulle vært en vanlig vei, forteller nabo Anita Bjølge.

Hun bekrefter det Kværndal sier.

Vi har snakket med noen av bilistene, men de hører ikke på oss, sier Bjølge, som mener løsningen er en bom.

Engstelige

Kværndal har sendt filmopptaket til Samferdselsetaten og en mail om problemet til politiet og velforeningen.

Vi bruker jo denne gangstien ofte. Jeg har barnevogner og barn å passe på, og det er ikke lett å flytte meg for bilene som kommer. Dette skal jo være en vei forbeholdt gående og syklister. Vi burde slippe å være engstelig når vi går her med barn, sier Kværndal.

Mange av bilistene skylder på at de bor her, men det er jo ingen unskyldning når det rett og slett ikke er lov å kjøre her, kommenterer Bjølge.

Problemet har vart lenge opplyser naboene.

For en tid tilbake kjøpte jeg en stor betongstein som vi fikk plassert slik at bilene ikke skulle kjøre på gangveien. Denne ble flyttet hver eneste dag, sier Kværndal oppgitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere