RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulovlig parkering gir utrygg skolevei


SKOGVOLLVEIEN: Bilen til venstre står mindre enn fem meter fra krysset, og er derfor feilparkert. Varebilen til høyre i bildet er også tett inntil krysset, noe som skaper dårlig sikt for bilister og fotgjengere.
SKOGVOLLVEIEN: Bilen til venstre står mindre enn fem meter fra krysset, og er derfor feilparkert. Varebilen til høyre i bildet er også tett inntil krysset, noe som skaper dårlig sikt for bilister og fotgjengere. Foto: FOTO: Anders Auberg
I Skogvollveien på Bjerke har skolebarna fortau og fotgjengerfelt, men ulovlig parkering i veien gjør sikten vanskelig og skaper en utrygg skolevei.

BJERKE: En stubb på 100 meter i Skogvollveien opp mot Økernveien har fotgjengerfelt og fortau, men det fører til trangere vei. Denne veien er skoleruta for barn ved Løren skole.

Del på Facebook

Flere beboere reagert på at bilister parkerer for nære krysset, noe som gir dårlig sikt.

– Dette krysset har vi jobbet med i fire år, og vi er fornøyd med at vi endelig har fått fortau og fotgjengerfelt, men feilparkering gjør at sikten blir sperret, sier Rikke Komissar, bekymret mor og bilist.

Må rygge

Fordi det er lov å parkere i Skogvollveien, blir veien så trang at den i praksis er ett felt.

– Det forhindrer sikt og ferdsel for fotgjengere og skaper farlige situasjoner. Noen biler parkerer for langt ut både i Skogvollveien og Økernveien. Da blir vi nødt til å kjøre langt ut, og rygge tilbake over fotgjengerfeltet hvis det kommer noen imot. Da er effekten av fotgjengerfeltet borte, sier Komissar.

Vil ha vekk parkeringen

Hun og nabo Elin Mathisen har forsøkt å få et forbud mot å parkere tett inntil krysset i Økernveien. Der er det nå et parkering forbudt-skilt plassert 4 billengder fra krysset, men de som er lovlig innenfor denne sonen sperrer også sikten – selv om de fleste står lovlig.

– Det er mange som parkerer for nærme krysset, så vi forstår ikke hvorfor det skal være lov å parkere der. Ideelt sett vil vi ha vekk parkeringen på begge veiene, for da vil sikten bli bedre, og veien tryggere for barna våre, sier Komissar.

– En annen mulighet er å få enveiskjøring i Skogvollveien, men dette får politiet ta stilling til, avslutter hun.

Ikke unikt

Finn Erik Grønli er politioverbetjent i Trafikkplan, og basert på bildene synes han det ser uoversiktlig ut.

– Det kan se ut som det er et håndhevingsspørsmål. Kanskje står bilene for nære krysset, og da er det Trafikketaten som har ansvaret. Men vi er ikke motvillige her, vi tar gjerne imot en skriftlig henvendelse for å se konkret på dette krysset, sier han.

Trafikketaten har hittil ikke besvart våre henvendelser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere