RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulovlige utslipp igjen


 
 
Selskapet Alpharma på Skøyen blir igjen undersøkt av Vann- og avløpsetaten og SFT etter ulovlige utslipp i avløpet.

SKØYEN: Alpharma holder til i Harbitzalleen 3 på Skøyen. Utslippene skjedde natt til i går, og Alpharma varslet selv i fra om feilen da den ble oppdaget, melder NRK Østlandssendingen.

Utslippet går ut i det kommunale kloakknettet, og skal ha hatt høyere ph-verdi enn det som er lov, men det er foreløpig ukart hvor store utslippene har vært, eller hva slags stoffer som er sluppet ut.

Vann- og avløpsetaten har nå bedt om en redegjørelse fra Alpharma. I tillegg gjør de egne undersøkelser på avløpsnettet. Det er ikke klart hvilke konsekvenser utslippet kan få for selskapet eller hvor store utslipp det er snakk om.
Hms-sjef i Alpharma Kari Loftsgård sier til Østlandssendingen at situasjonen er ufarlig.

Alpharma fikk en miljøbot på tre millioner kroner i 2006 for gjentatte ganger å ha sluppet ut antibiotika i kloakken. I tillegg fikk selskapet inndratt to millioner kroner, fordi de skal ha tjent penger på ikke å iverksette nødvendige tiltak for å unngå forurensingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere