RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulrikke (17) møtte McEnroe og Hingis


Ulrikke Eikeri kunne smile bredt etter å ha vært på banen samtidig med Martina Hingis (f.v.), John McEnroe og Mark Knowles. Til høyre turneringsleder Anders Borg. FOTO: DAVID RAWCLIFFE
Ulrikke Eikeri kunne smile bredt etter å ha vært på banen samtidig med Martina Hingis (f.v.), John McEnroe og Mark Knowles. Til høyre turneringsleder Anders Borg. FOTO: DAVID RAWCLIFFE
Ulrikke Eikeri fra Ljan sto ansikt til ansikt med tennisikonene John McEnroe og Martina Hingis sist uke.

ENGLAND: – Det var kjempegøy. Hingis så jeg spille mye på TV før, og hun har jeg sett opp til, sier Ulrikke.

Den sveitsiske jenta la opp i ung alder, men rakk å ta hele 40 WTA-titler i single. Ulrikke åpnet Liverpool International Tennis Tournament med singlekamp mot Hingis, der det ble tap. Hun tok seg senere til finalen i turneringen, men måtte se seg slått av kanadiske Eugenie Bouchard.

Den morsomste kampen var nok uansett mot stjerneduoen McEnroe/Hingis i double, der Ulrikke spilte med Mark Knowles fra Bahamas – som kan skilte med tre Grand Slam-titler i double.

McEnroe-utbrudd

Det var norske Anders Borg som arrangerte turneringen i Liverpool, og ifølge tennisen.no kom det etternavnet godt med da han skulle invitere McEnroe.

– Tiden mellom French Open og Wimbledon pleier jeg å ta ferie, men da jeg hørte Borg-navnet, trodde jeg det var Bjørn, sa McEnroe.

For Ulrikke ble det i alle fall en morsom kamp mot den tidligere stjernespilleren, selv om hun og makker Knowles måtte bite i gresset.

– Jeg fikk invitasjon til stevnet noen uker før, men jeg var ikke klar over at det var så store navn som skulle komme. McEnroe hadde noen utbrudd, men det var mest for underholdningens skyld, smiler Ulrikke.

Klar for Wimbledon

Etter turneringen i Liverpool dro hun rett til en tøff turnering i Roehampton. Der vant tennistalentet fra Ljan i runde én, men tapte sin andre kamp mot Chantal Skamlova fra Slovakia.

– Jeg brukte turneringen som oppvarming til Wimbledon. Jeg har spilt mange tøffe og gode matcher de siste dagene, smiler Ljan-jenta fornøyd.

Nå er jenta, som vant idrettsprisen i Nordstrands Blad i 2009, spent på hvordan hun kan hevde seg i juniorklassen i Wimbledon.

– Det er kjempetøft å være med der, så jeg tar én kamp av gangen. Jeg er dessuten klart best på grus. Dette er vel de to eneste ukene i året jeg spiller på gress, ler Ulrikke Eikeri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere