RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulrikke Eikeri slo ut tennisprofil


I FORM: Ulrikke Eikeri gjorde en meget god turnering i Macon,ARKIVFOTO: ARILD JACOBSEN
I FORM: Ulrikke Eikeri gjorde en meget god turnering i Macon,ARKIVFOTO: ARILD JACOBSEN Foto: ARKIVFOTO: ARILD JACOBSEN
Ulrikke Eikeri fra Nordstrand opplever stor suksess på tennisbanen.

MACON/OSLO: I første runde under Macon turneringen slo hun ut Michelle Larcher De Brito, som i sommer slo ut Sharapova i Wimbledon og kom til 2. runde i US Open forrige måned, med settsifrene 2-6, 6–4 og 6–3.

– Det var en stor seier, mest sannsynlig en av mine beste hittil. Jeg føler jeg har hatt god utvikling og nærmer meg toppen, sier Eikeri.Videre slo hun ut Mari Osaka (2–1) og Allie Kiick (2–0) i kvartfinalen. Kampen mot Osaka varte i tre timer.

Til semifinale

– Hun spilte en veldig godt match, men jeg hevet spillet mitt når det virkelig gjaldt. Mot Kick spilte jeg med høy selvtillit hele veien. Begge spillerne jeg møtte var i veldig god form, så det er to seiere jeg er veldig fornøyd med, sier Eikeri.

I semifinalen møtte hun Anna Tatshvili fra Georgia, som i fjor var ranket som nummer 50 på WTA, og her tapte hun begge settene 6–4 og 6–3.

– Hun spilte på et veldig høyt nivå hele matchen. Det var veldig jevnt og jeg gjorde mye bra, men klarte ikke helt ta vare på mulighetene jeg hadde.

Skademareritt over

Kommende helg skal tennisproffen fra Nordstrand, som slo gjennom i 2009 og fikk Nordstrands Blads idrettspris samme år, delta i 25.000 dollarturneringen Rock Hill.

Nå kan hun endelig se fremover etter seks måneders skademareritt.

– Jeg har hatt en tøff sesong. Jeg ble satt ut med en veldig alvorlig ankelskade i februar. Jeg opererte i mars, og var borte fra tennis i seks måneder. Dette har gjort at jeg har falt mye på rankingen, så det tar litt tid å bygge den opp igjen. Men det viktigste er at jeg nå er 100 prosent, og i full gang med turneringsspill, sier hun.

Hvilke forventninger har du til Rock Hill?

– Den er veldig tøff, spillerne som er her ligger ranket på 100 og 200-tallet, så jeg er virkelig nødt til å prestere i hver match jeg spiller. Men jeg føler jeg er i veldig god form, og spilte på meg mye selvtillit forrige uke, så jeg skal prøve å utnytte det denne uken.

Og Eikeri lever ut proffdrømmen.

– Jeg har base hjemme i Norge, men reiser omtrent halve året på turneringer. Jeg elsker profftilværelsen, reising, trening og ikke minst å konkurrere. Det var tøft da jeg ble satt ut med skade, så jeg er veldig glad for å endelig være tilbake, og er super motivert, sier Eikeri.

Les intervju med Eikeri fra 2009: Norges nye tennisdronning

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere