RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulrikke Eikeri vant 25.000 dollar


KLAR FOR NYE TURNERINGER: Ulrikke Eikeri er i full gang med oppkjøringen til ny 25.000 dollarturnering i Sunderland 20. januar.Foto: Espen Hildrup/hildrup.com
KLAR FOR NYE TURNERINGER: Ulrikke Eikeri er i full gang med oppkjøringen til ny 25.000 dollarturnering i Sunderland 20. januar.Foto: Espen Hildrup/hildrup.com
Useedete Ulrikke Eikeri slo all motstand under en tennisturnering like før jul, og sikret seg sin første sier i en 25.000 dollarturnering.

OSLO/BERTIOGA: – Det var en veldig tøff turnering. Jeg var ikke seedet så jeg var nødt til å slå ut flere av de beste på veien. Jeg har vunnet flere 10.000-dollarturneringer, og har kun nådd semifinaler i 25.000-dollarturnering før. For meg var det et stort skritt å vinne og selvfølgelig veldig gøy, sier Eikeri til dittOslo.no.

Idrettssjefen i Tennisforbundet, Øivind Sørvald, er strålende fornøyd med prestasjonen.

– En stor gave til norsk tennis. Hun har vist enorm fysisk og mental styrke i denne turneringen, sier han til tennis.no.

Ødelagt sko

I finalen mot Cindy Burger fra Nederland vant hun 2–1 (6-4, 2-6, 6-4), og det ikke uten dramatikk. Skosålen løsnet på siden i det første gamet.

– Sålen på skoen revnet litt i det første gamet, og jeg var redd at den skulle løsne helt. Reserveparet mitt var grussko, så det hadde ikke vært ideelt å bytte, sier hun.

Les også: Ulrikke Eikeri slo ut tennisprofil

Snuoperasjon

Men det var kanskje mer imponerende det hun gjorde i de to foregående matchene. I kvartfinalen lå hun under 0-4, men snudde til 6–4 og 6–1 mot spilleren som var seedet som nummer en. I semifinalen møtte hun hjemmefavoritten fra Brasil, og i finalen snudde hun siste settet fra 0–3 til seier.

– Det var en skikkelig mental utfordring å holde hodet kaldt, men jeg ga aldri opp, sier hun.
Fjorårets sesong har vært preget av både opp- og nedturer, og den unge tennisprofilen fra Nordstrand har virkelig slått tilbake etter seks måneders skade.

Les også: Året Ulrikke slo til for fullt

I sitt livs form

– Jeg la ned veldig mye hardt arbeid med fysisk trening i skadeperioden, og det føler jeg at jeg får betalt for nå. Jo høyere nivå du spiller på i tennis, jo viktigere blir fysikken. Topptennis er ekstremt fysisk krevende, sier Eikeri, som mener hun er i sin beste form noensinne.

– Det lover svært godt for neste sesong, fortsetter hun.

Kommende sesong har hun planlagt å delta i omtrent 25 turneringer, og hun har satt som mål å spille Grand Slam.

Eikeri rakk også å feire julaften i Oslo.

– Vi landet på Gardermoen julaften, så vi rakk det akkurat, smiler Ulrikke Eikeri.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere