RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SELVFORSVAR: Anders Hilling får seg et spark i kronjuvelene etter å ha truet Kristin Skarbøvik med kniv. – Dette skaper en åpning for at jeg kommer meg unna, sier hun. Begge to er instruktører i Krav Maga på Oslo Fight Center og holder nå gratis selvforsvarskurs for jenter.
SELVFORSVAR: Anders Hilling får seg et spark i kronjuvelene etter å ha truet Kristin Skarbøvik med kniv. – Dette skaper en åpning for at jeg kommer meg unna, sier hun. Begge to er instruktører i Krav Maga på Oslo Fight Center og holder nå gratis selvforsvarskurs for jenter. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

Umettelig behov for selvforsvarskurs

Oslo Fight Center arrangerer sitt 15 gratis selvforsvarskurs for jenter.

ALEXANDER KIELLANDS PLASS: – Mange er ikke bevisst nok på omgivelsene sine og murer seg inne med headset, sier Anders Hilling som er en av fire eiere av Oslo Fight Center (OFC), Krav maga instruktør og lærer på Fyrstikkalleen skole.

I oktober ble over 100 personer ranet på gata i Oslo, og så langt i november har det vært nesten daglige ran i hovedstaden.

Nå arrangerer OFC gratis selvforsvarskurs for jenter. De begynte med det etter voldtektsbølgen i 2011 og har siden arrangert 15 kurs, med godt over 1200 deltakere til sammen.

– Det er et umettelig behov for dette, sier Anders Hilling.

Bevisst på omgivelsene

Målet er at kvinner skal bli tryggere på seg selv, mer bevisste på sine omgivelser og lære at det nytter å gjøre motstand.

En gjenganger i de mange ranene i Oslo denne høsten er angrep bakfra.

– Det er ingen regler på gata når det er fire mot én. Det er håpløst feigt av ranerne og da er alt lov, sier Anders Hilling.

På selvforsvarskurset lærer jentene først og fremst hvordan de skal lese kroppsspråk og omgivelsene  for å unngå å havne i farlige situasjoner. Jentene lærer også enkle og realistiske teknikker som kan utgjøre forskjellen mellom å bli et offer eller å kommer deg unna farlige situasjoner.

– Det kan være så enkelt som å skifte side av gaten slik at ranerne blir klar over at du er bevisst på dem, sier Hilling.

Les også: Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge

Kvinnelige instruktører

Kurset går lørdag 23. november fra 13-17 i lokalene i Waldemar Thranes gate.

På kurset er det kvinnelige instruktører og mannlige markører.

– Jentene kan lettere relatere seg til fysikken vår, sier instruktør Kristin Skarbøvik som sammen med instruktør Natasha Hirschfeld stiller opp gratis for å lære andre jenter selvforsvar.

– Og så får jentene denge løs på oss. De er gjerne litt forsiktige til å begynne med, men tar skikkelig i etter hver, vi har heldigvis beskyttelse på oss, sier Anders.

 Jentene som deltar på kursene er som regel rundt 20 år, men de har hatt deltakere fra 13 til 60.

Les også: Gutt (15) ranet to ganger på tre måneder.

Gutter vil ikke lære selvforsvar

Oslo Fight Center har prøvd å arrangere selvforsvarskurs for gutter, men det var ingen suksess.

– Det var ti påmeldte. Jeg tror nok guttene opplever at det er et stigma og blir for pysete å gå på selvforsvarskurs, sier Anders Hilling.

 

Andre saker fra dittOslo.no:

Fant båten full av avføring, spy og tyvegods

Barnehageeier anmeldt for underslag av barnas basarpenger

Barnefar forsøkte å rive ut øyet på sin gravide kone da hun ikke ville lage mat

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere