RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maridalsveien på Bjølsen er bare et av flere eksempler på at beboerne blir snytt for verdifulle parkeringsplasser. – Jeg synes Trafikketaten bør komme beboerne i møte, synes Sissel Stæhr Nilsen.
Maridalsveien på Bjølsen er bare et av flere eksempler på at beboerne blir snytt for verdifulle parkeringsplasser. – Jeg synes Trafikketaten bør komme beboerne i møte, synes Sissel Stæhr Nilsen.

«Umulig» å finne parkering på Bjølsen

Bjølsen-beboer Sissel Stæhr Nilsen synes Trafikketaten bør opptre mer smidig når det er så kraftig manko på parkeringsplasser som nå.

BJØLSEN: Å finne ledig gateparkering er bare blitt verre og verre med årene, forteller Nilsen til Østkantavisa.

LES TRAFIKKETATENS SVAR: – Kan dessverre ta noe tid

Hun bor i Brochmanns gate på Bjølsen. I disse tider graves det på mange gatehjørner. P-plasser blir «spist opp» i lengre perioder. Samtidig blir uregistrerte bilvrak hensatt, uten at Trafikketaten fjerner dem raskt.

Med manko på p-plasser blir beboerne sittende med «svarteper». Sissel Stæhr Nilsen er lei.

– Det er mange ganger jeg kjører rundt her med gråt i halsen, uten å finne plass. Timene går og du blir bånn fortvilt. P-plassene spises opp av graving og byggeprosjekter, sier hun.

Hun er neppe alene om å føle det slik.

– Drar du ut en ettermiddag og kommer tilbake i ni-tiden, kan du glemme å få p-plass. Kun tilfeldigheter avgjør om du får parkert, sier hun.

Hensatte biler

Det graves i Maridalsveien, Mor Go‘hjertas vei, Treschows gate og Ålesundgata. Nilsen synes det er rart ikke Trafikketaten samarbeider med firmaene som graver, slik at i det minste hensatte biler blir raskt fjernet.

– Det har stått en bil i Mor Go'hjertas vei siden juli. Først sist uke ble den fjernet, etter at jeg ringte etaten og sa det kunne bli en avissak, forteller Stæhr Nilsen.

– Etaten bør skjerpe seg

Nilsen er ikke nevneverdig imponert over at det går så tregt.

– Det er positivt at de har en 24-timers tjeneste på nett hvor folk kan melde fra om hensatte biler. Men da må jo etaten selv følge opp det å fjerne bilene. Regelen er at bilen skal fjernes innen tre uker, men det er ofte at det går lengre tid, påpeker Stæhr Nilsen.

Hun stusser over at Trafikketaten er så «trigger-happy» med å skrive ut bøter hvis du står noen centimeter for nært et kryss.

Etaten må vise forståelse for at folk til slutt bare må parkere bilene sine, selv om det strengt tatt bryter med regelverket.

– Da må de se gjennom fingrene i en periode, hvor folk sliter med å finne parkering. De bør kunne gi oss «amnesti» når det graves så mye i området. Det blir feil at de pirker på at vi står en centimeter feil, synes hun.

Hun henstiller også folk om å være mer hensynsfull når de parkerer.

– Man må tenke på at andre også skal ha plass, og ikke oppta for mye plass selv, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere