RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FERDIG 2015: Søndre Oslo distrikspsykiatriske senter skal åpne sitt nybygg i Helga Vaneks vei mellom Mortensrud gård og Mortensrud kirke i mai 2015.
FERDIG 2015: Søndre Oslo distrikspsykiatriske senter skal åpne sitt nybygg i Helga Vaneks vei mellom Mortensrud gård og Mortensrud kirke i mai 2015. Foto: Illustrasjon: Mattias K. Bager i Hille Melbye arkitekter as.

Under ett tak på Mortensrud

Arbeidet med et nytt Søndre Oslo distriktspsykiatriske senter er nå i gang i Helga Vaneks vei.

MORTENSRUD: – Vi gleder oss veldig på pasientenes, pårørendes og egne vegne til å få samlet hele virksomheten under ett tak. I dag er vi fordelt på tre adresser, to på Holmlia og en på Ryen, sier konstituert avdelingsleder i Søndre Oslo DPS, Eli Lund Magnusson.

Spesielt glad er hun over at barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) også flytter inn i de nye lokalene.

– I de nye lokalene skal dessuten ruspoliklinikken samlokaliseres med voksen- og barnepsykiatrien. Tilsammen vil vi utgjøre et bredt og godt tilbud til befolkningen i Søndre Nordstrand, Østensjø og Nordstrand bydeler, sier hun.

Søndre Oslo DPS er tilknyttet Oslo universitetssykehus og dekker den psykiatriske helsetjenesten i de tre nevnte bydeler. Tilbudet består av dag- og døgntilbud, poliklinikk og ambulante tjenester.

Ferdig i mai 2015

Det er Obos Forretningsbygg som eier og bygger det nye senteret i samarbeid med Eiendoms- og byfornyelsesetaten. Bygget skal ligge mellom Mortensrud gård og Mortensrud kirke ut mot E6.

– Entreprenøren Betonmast Oslo AS er kommet godt i gang og rigget seg til på tomten sist uke. I løpet av vinteren skal de sprenge og grave ut tomten. Bygget står ferdig i mai 2015, sier Tore Humberset i Obos Forretningsbygg.

– Jeg føler meg trygg på at det vil bli et 15 ooo kvadratmeter stort bygg av høy kvalitet som vil passe godt inn i miljøet på Mortensrud, sier han.

Det nye senteret skal bestå av to hoveddeler. Administrasjons- og behandlingsdelen på 2-3 etasjer blir liggende tilbaketrukket for å skape en hyggelig ankomstplass i forlengelsen av Mortensrud Torg.

Ikke økt trafikk

Døgnenhetene plasseres på bakkeplan sydover mellom Helga Vaneks vei og kollen i øst. Her får både sengeposter, kjøkken og stue direkte kontakt med sine egne uterom.

Det blir parkeringsplasser både over og under bakken. En analyse viser at driften av Søndre Oslo DPS ikke vil medføre vesentlig økt trafikk i området.

LES MER FRA MORTENSRUD HER:

To biler brant ved Mortensrud skole

Nå kommer vinmonopolet til Senter Syd

Kultur- og moskébygg ved rundkjøring på Mortensrud
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere