RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Under undergrunnen

Lørdag 9. september blir det musikkfestival på Utsikten på Ekeberg. Men hvordan snekrer man egentlig sammen en sånn en?

EKEBERG: De forrige plakatene hadde en del skrivefeil, sier Andreas Lindvåg og viser fram en kartong med den nye, korrigerte versjonen. Det diskuteres hvem som hadde ansvar for rettskrivningen på forrige opplag, hva som er rettskrivning og hvordan det endelige resultatet er.

Skal vi ha tak på scenen, spør Øyvind Bersvendsen og man blir enig om at ja; man skal nok det.

Deretter diskuteres forsterkere, trommesett, servering og sikkerhet. En gruppe turgåere tøyer ut i umiddelbar nærhet, mens et grovt budsjett skisseres opp. Om kort tid arrangerer vennegjengen fra Lambertseter, Nordstrand, Bøler og Ekeberg musikkfestival for første gang.

Lokalt tilbud

Ideen til "Vent naa litt"-festivalen har sitt utspring i flere års engasjement for kulturtilbudet i Nordstrandsområdet. Selv om tilbudet til bydelens unge har blitt kuttet i de senere årene, er det full aktivitet der det finnes rom for det.

Vi vil gi band som er up and coming en mulighet. Det er ikke så mange steder man kan vise seg fram i Oslo, sier Lise Weltzien, selv fra bydel Bøler.

Festivalarrangørene er enige om at man trenger mer av både øvingslokaler og spillesteder sørøst i byen.

Man ser jo for eksempel at det er aktivitet på Lambertseterklubben 24 timer i døgnet. Det er viktig at man satser på et tilbud hele året, ikke bare festivaler, sier Øyvind Bersvendsen.

Festivalen fokuserer på gitarbasert musikk fra band i nærområdet. Mange er tilknyttet lokale fritidsklubber, og har det til felles at de er relativt ukjente.

Vi er litt under undergrunnen, på en måte, sier Weltzien.

Øya i nakken

Med utsikt over hele Oslo, har "Vent naa litt"-festivalen plassert seg påfallende nærme, og ikke minst overfor en annen Oslobasert musikkfestival.

Vi er høyt hevet over Øya, sier Lindvåg. Som storebror, ønsker "Vent naa litt"-arrangørene uansett å gjøre arrangementet til en tradisjon. Da er godt oppmøte viktig.

Dette er et lokalt arrangement, men det strekker seg nok utover med venners venner og noen band fra sentrum. Vi vet ikke hvordan stemningen blir, men vi prøver å spre budskapet til så mange som mulig, sier Lindvåg.

Festivalen, som markedsfører seg som "Verdens koseligste", er åpen for alle og gratis. Naboer og andre musikkinteresserte ønskes velkommen, når alt står klart om kort tid.

Er dere i rute?


Når man lager festival, er ingenting i rute, sier Lindvåg diplomatisk.

Fredrik Fossum er enig.

Hadde vi følt at alt var i rute, da burde vi blitt stressa, da.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere