RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Underjordisk uenighet


Rune Aale-Hansen vil ha flere p-plasser under St. Hanshaugen. Foto: Anne Marie Huck
Rune Aale-Hansen vil ha flere p-plasser under St. Hanshaugen. Foto: Anne Marie Huck
Rune Aale-Hansen (H) håper på underjordisk p-hus under St. Hanshaugen. Stian Oen(SV) vil ha idrettshall.

ST. HANSHAUGEN: - Jeg har kontaktet byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen som sier hun stiller seg positiv til et underjordisk parkeringshus, sier Rune Aale-Hansen. Han har tidligere vært ute med forslag om nettopp dette i Lokalavisen. Det er i dag to ulike bomberom, hvorav ett er omgjort til underjordisk p-hall, som i dag driftes av Euro park. Ved inngangen i Colletts gate er det femdeles et svært ettertraktet lokale, som eies av staten som blant andre entreprenørselskapet Skanska sikler på, forteller Aale-Hansen videre.

Biler bort fra gata

- Det er særlig viktig for oss å få flere parkeringsplasser nå som sykkelstien i Ulelvålsveien vil medføre færre gate p-plasser, sier Aale-Hansen. Han ser svært gjerne at det er en privat drifter som kan styre dette, og mener det blir rimelige nok parkeringsplasser for folk flest.

- Vil ikke dette medføre flere biler i bydelen?

-
Nei, det betyr heller at bilene kommer vekk fra gatene, noe som er svært positivt, sier Aale- Hansen som selv leier parkeringsplass under haugen. Han mener også at det er mye lettere å få til en p-hall i stedet for en idrettshall, som også har vært foreslått tidligere. Aale-Hasnen viser frem tegninger utarbeidet for entreprenørselskapet Skanska, med helautomatiske heisnedganger til p-hallene.

Vil ha idrettshall

- Vi har blitt enige om at det er uaktuelt i BU tidligere, sier nestleder og SV-politiker Stian Oen til forslaget.

- Dette er en ren markeringssak fra Høyre, som er vanskelig å ta på alvor. Høyre ønsker seg flest mulig parkeringsplasser, det er ikke noe nytt, sier Oen. Han mener parkeringbehovet er dekket i bydelen, og at man heller bør prioritere barn og unge.

- Vi trenger flere idrettshaller i bydelen i tillegg til den som bygges på Marienlyst, og det kunne være flott med hall under St. Hanshaugen, foreslår Oen videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere