RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Undervannsdisko, kloakk og fyrverkeri


 
 
Dra på kloakksafari, undervannsdisko på Tøyenbadet, eller rot deg bort i egen kulturby under årets kulturnatt fredag, oppfordrer Marianne Welle i Kulturetaten.

OSLO: – Vi ferier 5 års jubileum i år, sier prosjektleder for Oslo Kulturnatt, Marianne Welle. Hun møter Lokalavisen ved en ikke helt ukjent frosk på Tullinløkka, for å trekke frem noen av årets kulturskatter for fredagens program.

– Det er jo så mye som skjer at jeg ikke helt hvor jeg skal begynne, sier Marianne som gleder seg.

Musikk

I spikersuppa blir det musikk og danseforestillinger hele kvelden, fra 18.00 og utover. Her kan man snuble over en og annen UKM-vinner, og kjente og nye spennende artister inntar scenen.

– Det blir streetdance, magedans og tango på ulike steder i byen, sier Marianne. Man kan for eksempel stikke innom Bårdar Danseinstitutt på Tulinløkka for gratis salsa og tango kurs fra klokka 20.00, eller bare se på de proffe danserne som vil være rundt om i hele byen..

– Det blir urolig tøft med «Wet Sounds» på Tøyenbadet. Her blir det rett og slett undervannsdisco, sier Mrianne som mener man absolutt bør få med seg dette fra 18.00- 21.00( med 16-års aldersgrense, vel og merke).

Eller så er det jazz på den Nasjonale Jazzscene Victoria teater, klokakksafari i regi av Vann og avløpsetaeten(allerede fullbooket) og utallige andre arrangementer det er verdt å få med seg. For fullstendig oversikt lønner det seg å gå inn på www-prosjekt-oslo kulturnatt.no

Egen løype

– Jeg hadde for eksempel gått innom Nobel fredssenter og sett utstillingen «Fra king til Obama» fått med meg Høstutstillingen helt gratis, og dratt på 50-talls kveld på Nasjonalbiblioteket. Det er også en fin måte å besøke byens museer på, sier Marianne som minner om formålet med kulturnatten, nemlig å gjøre kultur lett tigjengelig til folket.

– Og særlig de som ikke benytter seg så mye av kultutilbudet til vanlig, presiserer hun. Det beste er å sette av hele kvelden, å finne sin egen løype, anbefaler Welle. Kanskje ikke bare lett, siden det jo er i alt over 100 arrangører som deltar, med 300 arrangementer.

– Det meldes seg på kontinuerlig, sier Marianne og satser på at oppmøtet blir stort også i år.

– Det blir veldig spennende å dra innom det helt nye «Øvingshotellet « i Schous kulturbryggeri, klart for spilling og åpent for publikum med konserter og DJs, låtskriverkur med mer, anbefaler Marianne videre.

Fyrverkeri

– Det er arrangementer du kan sitte tilbakelent og nyte, og arrangementer der du selv må delta. Det gjelder for ekesmepel lydinstallaskjonen i Saxegården som forblir taus om du ikke berører skulpturene, skriver direktør i Kulturetaten Gro Balas i programmet.

– Det bør være noe her for alle, oppsummerer Marianne og ønsker alle en fantastisk kveld og natt, med storslagent tradisjonelt fyrverkeri på rådhusplassen klokka 23.oo. Kulturnatt skal gi byens befolkning og tilreisende en kjempeflott opplevelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere