Ung forfatterspire fra Nordstrand

20 år og romandebutant. Drømmen gikk i oppfyllelse for Nordstrandsjenta Mari Moen Holsve.

Nordstrand: Mari Moen Holsve er 20 år og forfatter. Hun fikk nylig utgitt sin første roman "Skjelka-Agenten".

Ung debut

Holsve begynte å skrive allerede som fjortenåring.

Dette er mitt fjerde manus, men de tre første fikk jeg nei på. Jeg prøvde forskjellige forlag, forklarer den unge forfatteren. Hun er enig i at det er viktig å være standhaftig.

Jeg begynte på Skjelka-Agenten da jeg var 17 år gammel og fikk ja fra Gyldendal ett år senere da jeg var 18 år. Jeg fikk god støtte av forlaget og bearbeidet boken i ett år til før utgivelsen. Det har vært spennende, helt klart, forteller Mari.

Skjelka-Agenten

Debutromanen Skjelka-Agenten er en fortelling i fantasysjangeren, og låner trekk fra bøker som "Ringenes Herre", "1984" og "Vidunderlige Nye Verden".

Jeg er også veldig inspirert av norrøn mytologi. Foreldre mine leste om de norrøne gudene for meg før jeg kunne lese selv, forteller forfatteren.

Hovedpersonen er en såkalt Skjelka-agent som sammen med andre agenter dømmer over menneskeheten. Agentene bestemmer om et menneske skal få evig liv ut ifra sin livsførsel. Dommedag inntreffer 24 timer etter man har fylt 16 år.

Plutselig oppdager agentene at mange unge mennesker dør ved at de tar fyr like før sin dommedag. Hovedpersonen og en annen Skjelka-agent blir derfor sendt til menneskeverdenen for å finne den skyldige.

Flere bøker i sikte

Holsve legger ikke skjul på at hun drømmer om å kunne leve av forfatterskapet. Hun har allerede to bøker til på tapetet.

En av bøkene bygger videre på Skjelka-agenten mens den andre er en roman om det å gå fra ung til å bli voksen. Denne bygger på mine egne erfaringer nå som jeg er på universitetet, forteller Mari og ler når hun tenker tilbake på den første boken hun skrev.

Den var ikke veldig original for å si det sånn, men jeg var jo bare fjorten. Jeg lærer noe for hvert manus jeg skriver. Mari er likevel klar på at hun synes det er fint å ha en annen utdanning i bakhånd.

Det er jo vanskelig å leve som forfatter så derfor tar jeg en utdannelse, forteller hun.

Hun studerer for tiden et fag som heter oversetting og interkulturell kommunikasjon i Kristiansand .

Men jeg håper jeg kan leve av forfatterskapet. Jeg har en trang til å fortelle historier, avslutter romandebutanten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.