*Nettavisen* Nyheter.

Ung inspirasjon

For øyeblikket er det mye spennende som rører seg i Barnekunstmuseet. Ta en tur til Frøen, og se selv.

Frøen: Barnekunstmuseet innleder denne sesongen med den nye utstillingen "Mitt selvbilde". Dette er en selvportrett-utstilling av elever fra Manglerud vgs./linje for tegning, form og farge.

Arbeidene er laget av elever i alderen 17-18 år som i løpet av skoleåret 2005 har hatt som spesialoppgave å male seg selv og samtidig la seg inspirere av en bestemt kunstner eller stilart. Bildene fremhever elevenes innerste tanker med beskrivelser om sitt eget liv, drømmer, lidelser og kreative prosesser.

Frem til 6. august pryder i tillegg utstillingen "En prinsesse er født - H.K.H. Prinsesse Ingrid Alexandra" veggene på museet. Utstillingen består av et knippe tegninger, dikt, gaver og hilsner sendt fra norske barn og unge til Det Kongelige Slott ifm. HKH Prinsesse Ingrid Alexandra's fødsel og dåp. Utstillingen er gjennomført i samarbeid med Det Kongelige Hoff.

Mot våren står Del II av Hundreårsmarkeringen Norge 1905-2005 på programmet med fokus på tegnekonkurransen i 2004 der kronprinsesse Mette-Marit var juryleder. Temaet for konkurransen var "Hvordan tror du livet i Norge er om 100 år?"

I tillegg til utstillingene blir det kunstverksted og Afrikansk musikkverksted søndag 29. januar, 5., februar og 12. februar. Dette er en spennende anledning for både voksne og barnt til å ta en kunstnerisk pause i hverdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.