RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ung kjærlighet og elendig tennis


De to bestevennene blir plutselig rivaler, ikke bare som elendige tennisspillere: Mikkel "Jens" Niva (t.v) og Olli "Håkon" Wermskog. Foto: Fredrik Eckhoff
De to bestevennene blir plutselig rivaler, ikke bare som elendige tennisspillere: Mikkel "Jens" Niva (t.v) og Olli "Håkon" Wermskog. Foto: Fredrik Eckhoff
Nå Håkon prøver å rappe dama til bestekompisen Jens, blir det forviklinger. Og forhåpentligvis tøysete komisk!

SKØYEN: Ved klubbhuset til Oslo tennisklubb går baguettene ned på høykant. Det er tirsdag ettermiddag og en kort pause i innspillingen av kortfilmen "Heia Jens", som Tommel Opp Film står bak.

Det er duoen Thomas Engeset fra Nordberg og Gaustad og August Sanengen fra Slemdal som står bak dette nystartede produksjonsselskapet. Thomas er for eksempel godt kjent fra før, som den første Kjell i Olsenbanden junior-filmene.

Tenniskontrast

At hele crewet tirsdag befant seg på Oslo tennisklubb, betyr ikke at dette er en tennisfilm.

– Nei, denne filmen handler ikke om tennis i det hele tatt, sier Thomas Engeset. – De to gutta er helt håpløse tennisspillere!

For virkelig å få frem hvor elendige disse guttene er til å svinge racketen er to av Norges aller ypperste tennisspillere innkalt, Stian Boretti og Erling Tveit, og disse har også fått roller i filmen.

– Vi ser virkelig kontrasten når vi ser disse spille! sier Thomas.

Tennisproffene Stian og Erling er akkurat ferdig med sitt bidrag til filmen når lokalavisen er innom.

– Jeg håper vi leverte varene. Nå skal det bli gøy å se disse to spille, sier Stian. – Jeg håper man kan se forskjell!

Kamp om dame

Men som sagt, filmen handler ikke om tennis. Derimot handler den om Håkon og Jens, som spilles av henholdsvis Olli Wermskog og Mikkel Niva.

– De er bestevenner, og Jens har en flott kjæreste, Sara. De to skal til Tyskland. Så får Jens et brev fra Sara, hvor det står at hun har funnet en annen, sier Thomas. – Og det ligger vel i kortene at Håkon har noe med dette å gjøre!

– Hva slags film er dette?

– En litt lang kortfilm som er langt mer enn en komedie. Det skal bli en ordentlig tøysete film, sier Thomas, som forteller at selv om manuset er skrevet av ham selv og August, har skuespillerne vært med på å utarbeide det.

– De er gode improvisasjonsskuespillere, blant annet med erfaring fra teatersport, sier han.

– Karakteren min, Håkon, er en sleip fyr, som prøver å lure både Jens og Sara, sier Olli Wermskog.

– Men så er det en smarting med i bildet, som skal finne ut av dette, og det er meg, altså Jens! smiler Mikkel. De to forteller at det har vært artig å være med på å forme manuset, og at det er lagt opp til improvisasjon helt frem til filmen er under "skyting".

– Det er med på å gjøre filmen mer levende, sier Olli.

Ung produksjon

Hele produksjonen av "Heia Jens" er preget av ungdommelig pågangsmot og et svært lavt budsjett. Faktisk jobber alle gratis. Likevel har det ikke vært vanskelig å få mange til å ofre late sommerferieuker.

– Det fantastiske er at vi alle sammen er unge, og ingen her er ferdig utdannet. Dette er som en skole, men uten lærer, smiler Thomas. Han sier at dette er en gjeng unge mennesker som vil lære.

Så får vi se i november, når filmen skal vises og forhåpentligvis komme seg inn på kortfilmfestivaler i inn- og utland, om dette tøysete, ungdommelige trekantdramaet skaper engasjement og positive reaksjoner. Stemningen og entusiasmen i lunsjpausen på Oslo tennisklubb lover i hvert fall godt!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere