RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ung og reiselysten?


Philip Berthelsen i Nederland. Her sitter han på båten med en venninne. FOTO: PRIVAT
Philip Berthelsen i Nederland. Her sitter han på båten med en venninne. FOTO: PRIVAT
I Lions regi sender organisasjonen ut ungdom til internasjonale ungdomsleire hvert år. Er du mellom 17-21 år kan du også få muligheten til å reise!

EKEBERG/SIMENSBRÅTEN: Lions har i mange år samarbeidet om ungdomsutveksling i Europa og den oversjøiske verden.

Den gir ungdom mulighetene til å bli kjent med land og folk, kulturer ved å bo i forskjellige vertsfamilier og i mange tilfeller å delta i en internasjonal ungdomsleir sammen med ungdom fra mange land. Reisen varer fra tre til fem uker.

I 2009 sendte LC Oslo Ekeberg ut Philip Berthelsen fra Ekeberg til Nederland, som har bodd i Brannfjellveien i et rødt svenske-hus mesteparten av sitt liv.

Han forteller:

– Første destinasjon, var Oosterhout, sør i Nederland ganske nærme den Belgiske grensen hos en vertsfamilie. Etter en halv uke kom tiden for å bytte familie. Det som endret seg var at i det første familieoppholdet bodde jeg alene, mens her kom også en palestinsk araber med.

– I Oosterhout bodde det kun 50.000 mennesker. I dette oppholdet lærte jeg mer om familielivet i Nederland.

Som hjemme...

– Andre ting jeg opplevde i Oosterhout var utflukter til fornøyelsesparker, tur på sommerhytte i Nord-Nederland og turer til strender på kysten.

– Etter en ukes tid ble jeg kjørt ned helt sør i Nederland til en gård som heter Hov de peul utenfor Mastricht, av et Lionsmedlem. Under oppholdet i Oosterhout hadde omgivelsene vært flate og det var Danmark natur, altså helt flatt. Men i Mastricht følte jeg meg som hjemme. Her var det bergtopper og daler, kuer og åkre.

– Vi var i alt 23 ungdommer på leiren. 28 hvis du regner med ungdomslederne som var barn av Lionsgruppen der.

Internasjonalt

– Det var folk fra Italia, Slovakia, Tyrkia, Georgia, Australia, Japan, Finland, Israel, Spania, Macedonia, Russland og selvfølgelig Norge. Dette ble et veldig interessant opphold. Dagsrutinene var å stå opp tidlig om morgenen. Så var det en ekskursjon, middag og så var det sosialisering i Baren på denne gården, der det ble servert øl.

Mange opplevelser

– Det var mange spennende utflukter, men for å trekke frem noen vil jeg si at de mest interessante var turene til kullgruvene. Der lærte vi om den industrielle revolusjon. Interessant var også turen til NATO-basen i Tyskland, der jeg og Andrea, en annen norsk utvekslingsstudent, fikk ros for å være norske.

– Noe som var veldig minneverdig var turen til en glidefly-klubb, der vi fikk sitte på 30 minutter hver i et glidefly. Det var helt sykt å sitte i disse tomannsflyene og kjenne at man bare fløt på skyene. Dette var noe jeg aldri trodde jeg ville oppleve.

– Det jeg syntes var best med hele turen er de nye vennskapene jeg har fått. Det er ikke ofte jeg gråter ved avskjeder, men i dette tilfellet gjorde jeg det.

– Det var sørgelig å bli skilt fra de nye vennene mine. Men jeg snakker med en av dem regelmessig, og skal på besøk til sommeren.

Vil DU reise?

Dersom du er bosatt på Ekeberg/Simensbråten, og er mellom 17-21 år neste år og kunne tenke deg et slikt opphold, vennligst ta kontakt med oss; e-postadressen er: oslo.ekeberg@lions.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere