RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ung prest med erfaring


Åse Maria Schmidt Haugstad tjuvstartet i tjenesten som barne- og ungdomsprest i Nordstrand kirke den siste uken i juli, og hun har allerede funnet seg godt til rette i menigheten.
Åse Maria Schmidt Haugstad tjuvstartet i tjenesten som barne- og ungdomsprest i Nordstrand kirke den siste uken i juli, og hun har allerede funnet seg godt til rette i menigheten.
Nordstrand menighet har fått sin første kvinnelige barne- og ungdomsprest. Søndag 14. september ordineres Åse Maria Schmidt Haugstad (25) til tjeneste.

Nordstrand: Men, hun har allerede «tjuvstartet» i jobben. Siden 28. juli har hun vært en del av menighetens prestetrio sammen med sokneprest Erling Pettersen og kapellan Silje Kivle Andreassen. Leir med 115 ungdommer i Sverige var hennes første oppgave.

Drømmejobb

Jeg er blitt tatt veldig godt i mot og stortrives. Nordstrand menighet har et etablert ungdomsarbeid, mange engasjerte ungdommer, stor aktivitet og mye godt humør. Akkurat en slik stilling jeg som fersk prest ønsket meg, smiler 25-åringen.

Åse Maria er oppvokst på Kolbotn hvor hun har vært en del av ungdomsarbeidet i mange år. Denne erfaringen håper hun skal komme nordstrandungdommen til gode.

En livsfase

Jeg ønsker å være et voksent nærvær, en prest med god og bred erfaring i å lede ungdom. Det er viktig å legge til rette for at de skal oppleve kirken som et sted å høre hjemme, en god base i ungdomsårene, sier hun.

Jeg synes tenåringer er morsomme og spennende å jobbe med. De er i en fase i livet hvor de skal finne ut hva de vil med troen og livet sitt, smiler hun

Til ungdom på Nordstrand som hittil ikke har hatt noen befatning med menigheten, sier hun at det er rom for flere.

Er du nysgjerrig så klikk deg inn på hjemmesiden til Nordstrand menighets ungdsomsfellesskap: www.nmuf.net.

Spesialisert

Som barne- og ungdomsprest er det ikke Åse Marias primæroppgave å forette under begravelser, bryllup og ordinære søndagsgudstjenester. Stillingen er spesialisert for det daglige ungdomsarbeidet i menigheten.

Jeg tror min første gudstjeneste blir ungdomsgudstjenesten 26. oktober. Det blir en stor oppgave, håper hun.

Livslangt løfte

Men, innen den tid kommer den store dagen. Søndag 14. september skal hun ordineres til prest hjemme i Sofiemyr kirke av biskop Helga Byfuglien.

Det blir en veldig viktig og høytidelig dag da kirken sier ja til meg og jeg sier ja til kirken. Et livslangt løfte. Fra den dagen er jeg virkelig prest, stråler den blide 25-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere