*Nettavisen* Nyheter.

Ung sjef styrer Manglerud Star

Håkon Grøttland (25) skal prøve å lede Manglerud Star tilbake til Adeccoligaen. En voksen oppgave for en fersk trener.

Manglerud: Målet er selvfølgelig å være med å kjempe om opprykk. Det er ikke naturlig å trene ti økter i uka hvis ikke det er målsettingen, sier 25-åringen.

Grøttland er ikke redd for at han er for ung for jobben.

Da jeg tok denne jobben var jeg veldig opptatt av hvordan spillergruppa var. At kjemien var der. Det er den, og nå skal vi gjøre en jobb sammen, sier Grøttland. Han føler seg trygg på at den faglige biten er i orden. Han er i ferd med å runde av mastergraden sin i fotball ved Idrettshøyskolen, og da blir han også samtidig D-trener.

Faglig sett føler jeg meg sikker, men det er klart at jeg er fersk i gamet. Og jeg vil helt sikkert være en bedre trener om ti år enn jeg er i dag, sier Grøttland.

Hvordan ser din egen fotballkarriere ut?

Jeg sto i mål for NTG, men brakk håndleddet da jeg var 19 år. Bruddet grodde ikke, så da var det bare å legge opp, forteller 25-åringen.

Ønsket

Grøttland var sterkt ønsket som trener for herrelaget etter at han hadde stor suksess som dametrener i fjor, og nå gleder han seg over en spillertropp som begynner å se lovende ut.

Ja, jeg synes det begynner å likne på noe. Det er litt slitsomt at vi ikke helt vet hvilke spillere vi har med oss videre, for det har litt med spillestil å gjøre, sier Grøttland.

Han vet at et opprykk ikke kommer på bestilling.

Samtidig som det er målsettingen vår, så har klubben andre utfordringer å jobbe med parallelt. Blant annet administrasjon og spillerutvikling. For Manglerud Star er ikke akkurat noen typisk Adeccoligaklubb, sier Grøttland.

MS har havnet i enkel avdeling på papiret.

Vi kommer kanskje til dekket bord, men det er nok et par klubber som er vasse der. Blant annet Ulf/Sandnes, sier Håkon Grøttland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.