*Nettavisen* Nyheter.

Ung skaperglede

Kreativiten flommer over på Trosterud fritidsklubb. Ved hjelp av penger fra Ungdomsrådet har de unge fått enda flere muligheter til å utfolde seg.

Trosterud: 15 år gamle Shqipe Fazli søkte om midler fra Ungdomsrådet til å kjøpe DJ-utstyr til Trosterud fritidsklubb. Med utstyret ønsker hun å lære andre å bruke miksebordet.
- Jeg forventet ingenting, jeg bare søkte. Plutselig fikk jeg et brev om at jeg hadde fått innvilget søknaden, stråler Shqipe.
Hun har allerede hatt flere henvendelser fra barn og unge som ønsker å lære seg DJ-kunsten. Shqipe fikk selv være med å plukke ut utstyret og hun er veldig fornøyd.
Hun er en av flere ungdommer ved Trosterud fritidsklubb som har søkt om midler til forskjellige kreative formål.

Rap

Joakim Lund (18) søkte og mottok 7000 kroner til en datamaskin hvor man kan mikse musikk. Han har nå begynt å undervise unge håpefulle i rappens teknikker hver uke på den populære klubben.
- Jeg viser dem hvordan man skal rime og blande humor inn i rappen. Og så snakker jeg om rytme.
Joakim har rappet i to og et halvt år og underviser barna på frivillig basis. Med det nye datautstyret kan de mixe og trikse med musikken så mye de vil.
- Vi har det i hvertfall veldig morsomt, forteller Yasin gledesstrålende.
I et annet rom på fritidsklubben kan man høre ivrige barnestemmer, musikk og latter. Her underviser Ali Mamuti (19) breakdance til barn fra andre- til fjerdeklasse. Ali var tidligere medlem av breakgruppa "Twisted B-Boys" og har danset i ni år.
- Jeg har tidligere undervist på Trosterud barneskole, første og andreklassinger, men dette er det første kurset jeg har hatt her på klubben, forteller Ali.
Barna lærer fort og spretter og danser ivrig rundt på dansegulvet.
To andre ungdommer har mottatt midler til et multimediaverksted med kamera, redigeringsutstyr og mer. Her skal barna få lære seg å lage film når alt kommer i orden.

Ungdomsrådet

Ungdomsrådet i Bydel Alna (AUR) består av fem medlemmer og fem varamedlemmer i alderen 12 til18 år. Medlemmene er valgt av bydelens unge. AUR skal gi og formidle råd fra og for barn og ungdom til bydelsutvalget i saker som årsbudsjett, bydelsplaner, tiltak i oppvekst- og fritidssektoren, kulturelle og andre tiltak som gjelder barn og unge. AUR kan også ta opp saker på eget initiativ. Bydelsutvalget har bevilget 30.000 kroner til aktiviteter og tiltak i regi av ungdomsrådet
Shqipe behandler DJ-bordet med sikker hånd.
- Jeg har jo lyst til å fortsette med dette, smiler hun lurt. Forhåpentligvis får hun mulighet til lære sine kunster bort til mange andre også.
Fritidsklubben yrer av liv, barn og foreldre og ledere løper rundt om hverandre. Leder Stine Øyan står knapt stille.
- Jeg er jo så stolt av disse barna som har tatt dette intitiativet, forteller Øyan og smiler.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag