RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungdom for Røde Kors

I helgen ble den første Oslo Røde Kors Ungdom-konferansen arrangert, og Groruddalen var godt representert. Målet bak organisasjonen er å operere som et talerør for byens ungdom.

Oslo: Omar Kahn (19) fra Kalbakken er idrettsansvarlig i det nyopprettede styret, og jobber på Groruddalen Røde Kors ressurssenter. For han er Røde Kors Ungdom en viktig organisasjon for Groruddalens ungdom.
- Jeg begynte selv å gå på ressurssenteret på Grorud da det åpnet 2. mai, 2001. Jeg husker vi hang utenfor, og lederen kom ut til oss. Måten han inviterte oss inn på gjorde at jeg ble helt rørt, forteller Kahn.
- Lederen, Vidar, kom ut med en kopp kaffe til oss. Han lurte på om vi var interesserte i å komme inn. Først så bare tulla vi med han for å se hvordan han ville reagere, men han var fortsatt kjempehyggelig, og vi bestemte oss for å ta en titt for å se hvordan det var. Jeg var en av de første som åpnet døra inn til senteret, og jeg har vært der siden.
Ressurssenteret tilbyr blant annet Internettkafé, aktiviteter, leksehjelp for ungdom mellom 13 og 25 år.
Et alternativ
Røde Kors har ressurssente rundt om i hele Oslo, både for voksne og barn. Gjennom Oslo Røde Kors Ungdom håper de å kunne gi ungdom et talerør, ikke bare innenfor Røde Kors-systemet, men også i Oslo generelt ved å sette søkelys på problemstillinger og aktiviteter som påvirker ungdom spesielt.
Kahn har selv sett hvor viktig det er å ha et sted for ungdom hvor de kan samles i et trygt og positivt miljø.
Da jeg satt på Romsås banen, så jeg 13-åringer sitte å drikke, brus blandet med hjemmebrent. Det var da jeg begynte å tenke på å gi dem et alternativ til dette, og at de i stedet blir med på idrett, forteller Kahn, som har planer om å arrangere idrettsstevner og aktiviteter for Oslo-ungdom.
Røde Kors Ungdom arrangerer også turer for ungdom som ellers ikke ville hatt råd til å dra på ferie. Som et samlingsorgan skal Røde Kors sine ungdomsarbeidere få i gang en dialog på kryss av både sosioøkonomisk bakgrunn og hudfarge.
- Røde Kors ser ikke på hudfarge, her er det åpent for alle, sier Kahn.
Behov
Røde Kors Ungdom har hatt kommunegrupper over hele landet, men Oslo ble utelatt da det allerede var mange aktive ungdommer ved ressurssentrene rundt i byen. Men lederen av styret, Ina Rødnes, mente at Oslo nesten mest av alle fylker trengte et organ som samlet ungdommene.
- Her i Oslo er det et økende skille mellom øst og vest. Vi håper å kunne drive forebyggende arbeid mot dette, sier den nyvalgte lederen og initiativtageren til Oslo-gruppen.
Styret består av én representant fra hvert av ressurssentrene nettopp for å skape en samlet dialog og interesseorganisasjon.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere